• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Само пет партии нямат агенти на ДС в листите

Само пет партии нямат агенти на ДС в листите

София /КРОСС/ Коалицията "БСП Лява България", Патриотичният съюз, АБВ и ДПС са с най-много кандидати за депутати, които са сътрудничили на репресивния апарат на бившата Държавна сигурност. Това показват резултатите от проверката на Комисията по досиетата на всички 2996 души от регистрирани 5232 кандидати. Останалите 2236 души не подлежат на проверка, тъй като са родени след юли 1973 г.
Общо 99 са кандидатите, за които комисията е установила съпричастност към репресивния апарат на тоталитарния режим. В листите на пет партии няма агенти на ДС - "Зелените", "Глас народен" на Светослав Витков, "Новото време", БНС "Нова демокрация" на Боян Расате и "Общество за нова България".
Четиринайсет от кандидатите на левицата са били агенти на бившата ДС, а в листите на Патриотичния фронт (НФСБ и ВМРО) са 12. На следващо място са ДПС и АБВ с по 11 кандидати, сътрудничили на ДС.
В листите на коалицията около Николай Бареков са 9 агенти на бившата Държавна сигурност. "Нова алтернатива" на бившия военен министър Николай Цонев, "Партията на Зелените", коалицията "Левицата и Зелена партия" имат по шестима кандидат-депутати, които са били доносници.
В редиците на ГЕРБ агентите на ДС са петима, в "Атака" и в партията "Нова сила" на Антон Станков (бивш зам.-председател на "Атака") - по 4. Сред кандидатите "Движение 21" на Татяна Дончева и "Нова България" двама са били сътрудници на репресивния апарат на комунистическия режим. НДСВ, "Република БГ", "Обединена България" на Илияна Раева, "Българска социалдемокрация" на Александър Томов и Социалдемократическата партия имат по един кандидат, съпричастен към бившата ДС.
В Реформаторския блок също има кандидат, който е сътрудничил на ДС - осмият (последен) в листата на Разград Владимир Матеев. Той е работил в Шести отдел за борба с идеологическите диверсии и противодържавните прояви като агент с псевдоним Филип.
Сред кандидатите на коалиция "Десните" също има сътрудник на ДС - Румен Найденов, който е в листата в Пловдив-град. Той също е бил агент с псевдоними Попов и Иванов, пише "Дневник".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ХОРАТА ВИ КАЗВАТ, ЧЕ В ББЦ ИМА 9 БР АГЕНТИ ,ВИЕ ПАК СИ БЛЕЕТЕ, ЧЕ НЯМА ! НЯМА ,АМА ИМА ! ИМА СИ ДОКУМЕНТИ ,ТАМ ПИШЕ !

17.09.2014 19:56:57

Анонимен

Нищо чудно, че повечето агенти са в БСП и АБВ.

17.09.2014 19:47:15

Анонимен

Агентурният апарат е завзел партиите от статуквото.

17.09.2014 18:44:02

Анонимен

ББЦ също нямат, това е лъжа.

17.09.2014 18:43:27

Анонимен

И ББЦ НЯМА АГЕНТИ НА ДС!!!!

17.09.2014 18:40:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.