• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Хазартна компания от "черният списък" атакува в съда

Хазартна компания от "черният списък" атакува в съда

/КРОСС/ Включеният в "черният списък" на Държавната комисия по хазарта и забранен от съда през миналата година онлайн операторBET365.COM започва дело днес. Компанията, която няма издаден лиценз за територията на Република България ще търси правата си в административния съд.

Сагата, започва през миналата година, когато  са подадени документи за лиценз на хазартна дейност от HILLSIDE NEW MEDIA LIMITED MALTA, част от HILLSIDE GROUP, които пък са собственици на bet365.

Лицензът е отказан поради редица нарушения на българското законодателство. Дружеството не е регистрирано в България, има свързаност с офшорни фирми, а платформата им за залози работи без лиценз няколко години.  Контролните органи нямат достъп до сървърите на компанията, която пък от своя страна позволява регистрация и плащания на играчи  не по законоустановения ред. Предоставя заеми и кредити на участниците и приема залози във валути, различни от лева и евро. Според експерти има и ред нарушения в Закона за защита на личните данни и Закона за защита на потребителите. Въпреки, че няма издаден лиценз и от юни месец миналата година е включена в "черният списък" на ДКХ компанията продължава да  оперира на българска територия, с което продължава да си спестява милионни данъци в разрез с всички закони и разпоредби. Сред другите основни тези на защитниците на bet365 е вътрешен монопол на пазара, въпреки че вече има издадени лицензи на най-големите световни оператори - bwin, pokerstars, betfair . Въпросните компании са регистрирали дружества в България и са спазили всички изисквания .

Проблемите на  Bet365  не са само в България. В Румъния букмейкърът съветва клиентите си да не плащат глобите си за незаконно залагане в сайта, тъй като "правителството нямало право да ги събира". Преди това някои румънски играчи са били поканени от властите на разговори, като глобата която ги грози е в размер на $2600. В крайна сметка букмейкърът взе лиценз, след като плати 20 процента данък върху печалбите си от 2010 година насам. Няколко дни по-късно, обаче този лиценз беше отнет и сайтът попадна в забранителния списък, защото са били нарушени части от местния закон за хазарта.

Компанията плаща огромни неустойки във Франция и Испания, а във всички държави-членки на ЕС е задължена да регистрира местни фирми. Което упорито се опитва да избегне в България, за да спести данъци.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Е аз играя от години , но в Еврофутбол не влизам. Така че , ако всеки разумен играч го направи Черепа ще лапа ....... мухите. Саитове безброй в интернет.

28.04.2016 17:52:16

Анонимен

Защо ли не ги допускат в България? За да може да лапа Черепа. Корумпирани управници дават мило и драго да му лижат задника. Гадове мръсни.

28.04.2016 17:32:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.