• 09 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7947
  •  GBP / BGN 2.2977
  •  CHF / BGN 2.0172
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

СЕМ отне лиценза на телевизиите ТВ7, Нюз 7 и детския канал "Супер 7"

СЕМ отне лиценза на телевизиите ТВ7, Нюз 7 и детския канал "Супер 7"

/КРОСС/ Съветът за електронни медии днес реши да отнеме лиценза на телевизиите ТВ7, Нюз 7 и детския канал "Супер 7". За това гласуваха четирима от общо петима членове на медийния регулатор, съобщи "Медиапул".

Председателят на съвета Мария Стоянова мотивира решението с това, че трите канала нарушават конкуренцията като продават рекламно време на много ниски цени, докато програмата е изцяло от стари предавания.

"Имаме един играч, който играе с реклами, които са нови, за сметка на съдържание, което пък е старо", коментира Стоянова, цитирана от "Медиапул".

През май Софийският градски съд обяви в неплатежоспособност и свръхзадлъжнялост компанията "ТВ Седем" ЕАД - която е собственик на телевизията. За дата на несъстоятелността беше определен 31 декември 2015 г. Според лиценза на телевизията тя трябва да излъчва новини и актуални предавания, сутрешен блок, детски и развлекателни програми, но това не се случва от преди съдебното решение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много жалко!!! Бяха хубави телевизии, особено след ерата "Бареков"! Напълно съм съгласен с първия коментирал!

13.09.2016 22:31:01

Анонимен

"Според лиценза на телевизията..." - на коя телевизия от трите? Българските детски телевизии / телевизиите, излъчващи детски предавания на българки съвсем не са толкова много в България... Останалите обаче си имаха аудиторията, както се вижда от коментарите из интернет - има хода, на които тези стари предавания и филми им бяха интересни, а от приходите от реклама кредиторите можеха да съберат поне някаква част от дълговете си. Явно обаче това е била целта - това да не се случи. Освен руските филми (научнопопулярни, никаква политика!!!) те излъчваха и предавания на CNN, ток-шоута и неща, които другаде не можеха да се видят - "Жега", предаванията на Стойчо Керев... Обираха обаче някакъв процент зрителска аудитория, което не се харесва на рекламодателите в другите телевизии. Някой разкара част от конкуренцията..

13.09.2016 18:12:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.