• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Ливърпул взе световната клубна титла

Ливърпул взе световната клубна титла

/КРОСС/ Ливърпул спечели Световното клубно първенство за първи път в историята си. Мърсисайдци надделяха на финала в Доха над шампиона на Южна Америка Фламенго с 1:0 след продължения. Роберто Фирмино бе героят за Ливърпул, отбелязвайки скъпоценния гол в първото продължение на мача. С успеха тимът на Юрген Клоп завоюва своеобразен требъл тази година с трофеите в Шампионска лига, Суперкупа на Европа и Световното клубно първенство.

Ливърпул започна настървено, пресира дълбоко в половината на Фламенго и още в началните секунди на мача Роберто Фирмино изпусна стопроцентова ситуация, като стреля в аут, останал сам срещу вратаря. Малко след това Трент Александър-Арнолд отправи плътен удар от разстояние, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Постепенно Фламенго изнесе топката в по-предни позиции и на свой ред погледна към вратата на Ливърпул, но не създаде сериозни главоболия за Алисон.

Второто полувреме започна по същия начин - с мощен натиск на Ливърпул и пропуск на Фирмино. В 47-а минута бразилецът стреля технично, но топката се отби от гредата.

В 76-а минута Мохамед Салах прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада, а в 86-а минута хубав далечен изстрел на Джордън Хендерсън бе спасен с една ръка от вратаря Диего Алвеш.

Най-дискусионната ситуация дойде в допълнителните минути на редовното време, когато Садио Мане се откъсна и бе повален от Рафиня, като реферът Абдулрахман Ал Джасим отсъди дузпа. След преразглеждане на ситуацията съдията отмени решението си и мачът влезе в продължения.

В 9-а минута на продълженията Фирмино най-сетне реализира, след като получи пас от Мане, финтира защитник на Фламенго и прати топката в мрежата.

Минута преди края на продълженията Фламенго получи своя златен шанс да изравни и да се стигне до дузпи, но Линкълн Корея дос Сантос стреля над вратата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.