• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Време е за големия финал! Тотнъм или Ливърпул - това е въпросът

Време е за големия финал! Тотнъм или Ливърпул - това е въпросът

/КРОСС/ 67 829. Точно толкова са местата на огромния "Уанда Метрополитано" в Мадрид. Тази вечер уникалното съоръжение ще приеме битката, очаквана с нетърпение не само от футболните фенове на Пиренеите, на Острова, но и от всички такива в Европа, а защо не и в целия свят.

Тотнъм и Ливърпул ще трябва да определят победителя в тазгодишното издание на най-популярната клубна футболна надпревара Шампионска лига.

Това е втората изцяло английска финална среща за сезона, след като Челси се справи с Арсенал в лондонското дерби от заключителната битка на втория по сила клубен турнир Лига Европа.

Хегемонията на Висшата лига през сезона е забележителна, като достигането на цели четири британски отбора до последните мачове от свете състезания е показателно за класата на съставите, подвизаващи се в Англия.

Дамир Скомина ще ръководи сблъсъка в Мадрид, а Юре Прапротник и Роберт Вукан ще му помагат край страничните линии на терена. Дани Маккели от Холандия пък ще влезе в историята като първи видеоарбитър във финал на Шампионската лига в историята.

Тотнъм има само една победа в последните си 5 мача. Тя обаче бе тази, която класира тима за финала в Лигата. Срещу Аякс, с драматичното 3:2.

Ливърпул е далеч по-убедителен, като спечели четири пъти за същия времеви интервал. Загуби само веднъж. От Барселона. Но след това поправи грешката си по удивителен, исторически начин.

Стартът ще бъде даден в 22:00 часа.

Ливърпул загуби финала точно преди година, а мотивацията им е още по-голяма сега, след като не успяха да се преборят с "гражданите" за първата позиция в Премиърлийг.

Юрген Клоп и Маурисио Почетино са не само сред най-ярките мениджъри на Острова, но и в целия свят. Докато Клоп все още не може да се зарадва на трофеи с "мърсисайдци", той спечели две титли в Бундеслигата с Борусия (Дортмунд) и една Купа на Германия.

Финалът на Шампионската лига тази година ще бъде третият случай, в който Тотнъм и Ливърпул се срещат в европейски турнир, като до този момент са си поделили по един успех, по един полуфинал през 1972/73 за Купата на УЕФА. Напред тогава продължават "червените" с по-добър общ резултат.

Ливърпул успя да спечели двете си предишни срещи с "шпорите" през настоящия сезон, с което вече има 82, в сравнение с лондончани, които имат 48 успеха срещу този съперник. Двата тима са завършвали при равен резултат 42 пъти.

Голямата въпросителна пред Маурисио Почетино за двубоя е дали Хари Кейн ще бъде готов за сблъсъка и дали ще може да стартира като титуляр, заради контузията, от която се възстановява. Хари Уинкс също е под въпрос.

Ливърпул ще има на разположение Роберто Фирмино, който пропусна последните три срещи заради травма в слабините. Юрген Клоп обаче ще реди състава без Наби Кейта, заради мускулен проблем.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.