• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Кои са най-популярните дестинации при пътуване със самолет

Кои са най-популярните дестинации при пътуване със самолет

/КРОСС/Докъде летяха най-много българите през 2016 година, какви са тенденциите и очакванията за 2017 г., обобщава детайлен анализ на онлайн туристическа агенция eSky.
Най-много пътувания през изминалата година са осъществени до Лондон - общо 20% от всички резервации. С ежедневни полети от София, Пловдив, Варна и Бургас до общо 4 летища в града, Лондон за поредна година е най-посещаваната чуждестранна дестинация. Наблюдава се спад на полетите до летище Лутън (-13.4% спрямо 2015 г.) за сметка на почти петорното увеличение на тези до Станстенд.

През 2016 г. Милано измести Франкфурт като втората най-посещавана дестинация - 4.4% от пътувалите със самолет са избрали едно от двете летища в дестинацията с най-много българи в Италия.

На трето място се нарежда Берлин с 4,3% от пътувалите. Немската столица се превърна в една от най-желаните дестинации на 2016 г. след пускането на ежедневни евтини полети до летище Шьонефелд през февруари.

На четвърто място с 4.1% се нарежда Франкфурт (спад от 2.5% спрямо 2015 г.), следван от Рим и Мюнхен с по 3.5%, Мадрид и Барселона с по 3.1%.
През първите 2 месеца на 2017 г., най-популярната дестинация отново е Лондон, следвана от италианските Рим и Милано.

Най-голям дял сред авиокомпаниите в България през 2016 г. има унгарската Wizzair, следвана от ирландската Ryanair и националния превозвач Bulgaria Air. Първоначалните данни за 2017 г. показват първенство на Ryanair, като се очаква пускането на самолетни билети по поне три нови маршрута на авиокомпанията – от Плводив до Брюксел и Милано, както и от Варна до Брюксел.    

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.