• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Нападението в Лондон е терористичен акт

Нападението в Лондон е терористичен акт

/КРОСС/ Нападателят в Лондон е на 48 години. Тереза Мей потвърди, че става дума за терористичен акт. Тя свиква днес Съвета по национална сигурност.

Бус връхлетя върху пешеходци в североизточната част на Лондон, се казва в съобщение на Скотланд Ярд.

Инцидентът стана в района на улица „Севън систърс роуд". Засега се съобщава за един загинал мъж, 8 души са ранени.

„Обаждането в полицията е постъпило 20 минути след полунощ, след като автомобил е блъснал пешеходци. На мястото на инцидента са открити няколко пострадали", се казва в съобщението.

Един човек е задържан.

Според мюсюлманския съвет, представителната организация на мюсюлманите във Великобритания, инцидентът е станал пред джамия. Пострадали са над 10 души. Очевидец съобщи за две тела, останали да лежат на земята.

„Съобщиха ни, че бус е блъснал вярващи, докато излизали от джамията във Финсбъри парк. Нашите молитви са за жертвите", се казва в съобщение на организацията, пише БГНЕС.

В свещения за мюсюлманите месец Рамазан вярващите отиват на молитва в джамиите около полунощ.

"Това е ужасяващо. Всички мои мисли са с ранените, с обичните им хора и със спасителните екипи, работещи на място", заяви в декларация министър-председателят Тереза Мей.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви, че е силно шокиран от нападението. "Силно съм шокиран от случилото се във Финсбъри парк тази нощ. Мислите ми са с хората и с общността, засегната от това ужасяващо събитие", заяви Корбин.

Полицията потвърди, че хората са заловили извършителя на престъплението. Съобщава се за един загинал и десетки загинали.

Пред Нова тв посланикът ни в Лондон Константин Димитров заяви, че е рано да се каже дали има пострадали български граждани.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.