• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Посолството на САЩ предупреждава за измама със зелените карти

Посолството на САЩ предупреждава за измама със зелените карти

/КРОСС/Американското посолство предупреди за измами, свързани с лотарията за зелени карти. Отделът за визови услуги на Държавния департамент предупреждава обществеността за значително увеличаване на измамни имейли и писма, изпращани до участниците в лотарията за зелена карта. Измамниците, които изпращат тези фалшиви имейли и писма, твърдят, че са представители на американското правителство в опит да получат пари от участниците в лотарията.

Всички кандидати трябва да се запознаят с информацията за измами, свързани с лотарията за зелена карта, предоставена от Федералната търговска комисия, обясняват от посолството на САЩ. Оттам съветват участниците да прегледат правилата и процедурите на лотарията за зелена карта, за да знаят какво, кога и от кого да очакват.

Макар че кандидатите по програмите DV могат да получат имейли от американското правителство, с които им се напомня да проверят статута си онлайн чрез сайта за проверка, те няма да получат уведомително писмо или имейл, с който им съобщават, че са спечелили от лотарията. Кандидатите могат да разберат дали са сред изтеглените за продължаване на процедурите по програмата, като проверят статута си онлайн чрез сайта за проверка.

Таксите за молбите за виза от лотарията за зелена карта се плащат на касиера в американското посолство или консулство по време на насроченото интервю, допълват от представителството на САЩ. Американското правителство никога не изисква пращането на пари предварително чрез чек, платежно нареждане или паричен превод.

Сайтове и имейли се стремят да подведат клиентите и обществеността, че са официални уеб сайтове на американското правителство, предупреждават също от посолството на САЩ. Те са създадени така, че да изглеждат като офциални уеб сайтове, често дори имат изображения на американското знаме, Капитолия, Белия дом или Статуята на свободата. Всеки сайт, чийто адрес не завършва на „.gov", трябва да бъде смятан за подозрителен.

Ако желаете да подадете жалба за интернет измама, посетете сайта https://econsumer.gov/#crnt, пишат още от посолството. Този сайт се поддържа от агенции за защита на потребителя от 17 страни и се управлява от Федералната търговска комисия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

С птъстов отпечатък и кой знае още какви физиологични и лични данни! Прилича на входен картон за конц-лагер! А може и ЧИП да ти имплантират! И то за какво?! За са плащаш данъци зад океана и да бачкаш по 16 часа на ден без да имаш гаранция за припечелените пари, здравето и живота си - нито в банките, нито в застрахователните структури, нито при работодателите, нито на улицата, нито в дома си! Ами че то при пост-комунистическите БКП+ДС-мутро-милиционери-олигарси от долния слугински ешелон на комунистическата номенклатура си е същото! Явно "клиентелата" за "зелени карти" е спаднала, та са нужни нехарактерни РЕКЛАМНИ КАМПАНИИ, като тази!

05.01.2016 15:14:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.