• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Представяме GX9: първокласни технологии в компактно тяло

Представяме GX9: първокласни технологии в компактно тяло

/КРОСС/ Lumix GX9: уловете света по свой собствен уникален начин

Panasonic представи нов цифров безогледален фотоапарат със сменяема оптика (DSLM) с компактен и елегантен дизайн. Lumix GX9 позволява на потребителите да заснемат реалистични образи с висока резолюция и великолепно пресъздаване на цветовете. Конструиран въз основа на богатото наследство на превъзходните DSLM фотоапарати на Panasonic, Lumix GX9 се отличава с множество функции и е идеален за фотолюбителите, които желаят да снимат като истински професионалисти. С компактното си тяло и високотехнологичното си оборудване, Lumix GX9 е отличен спътник на фотографите, търсещи да заснемат автентични улични ситуации.

20.3-мегапикселовият Digital Live MOS сензор на фотоапарата е без нискочестотен изглаждащ филтър (Low-pass filter), благодарение на което заснема детайлни образи с по-широк динамичен диапазон и по-плавни нюанси. Триизмерният контрол на цветовете отчита цветови тон, наситеност и яркост, като извършва оптимална обработка, в зависимост от стойностите на всеки отделен параметър. Това осигурява богато възпроизвеждане на цветовете от най-тъмните до най-ярките части на образа, което е особено видно при изобразяване на небе или човешка кожа, например. Процесорът Venus Engine пресъздава образи с висока прецизност и реалистичност. Lumix GX9 използва високоефективна технология за шумопонижение Multi Process Noise, която се отличава с висока точност на разпознаване на шума и запазва детайлите дори след процеса на шумопонижение.

Уловете малките, автентични моменти със скорост, внимание и прецизност
Системата за контрастен автофокус използва DFD (Depth From Defocus) технология и се отличава с голямо бързодействие и висока прецизност. Цифровите данни се обменят между фотоапарата и обектива с максимална скорост 240 кадъра в секунда (fps) . В резултат на това, Lumix GX9 постига ултра-бърз автофокус, извършван за приблизително 0.07 сек. , и високоскоростно снимане в серия с 9 fps (AFS) / 6 fps (AFC) при запазване на фокуса върху бързо движещи се обекти.

Разнообразието от режими за автоматично фокусиране, включително Face/Eye Detection AF (Автофокус с разпознаване на лице/око) и популярния Pinpoint AF (Точков автофокус), повишават възможностите на фотоапарата в различни ситуации на снимане. Усъвършенстваната функция Low Light AF (Автофокус при слабо осветление) дава възможност за по-прецизно фокусиране върху обекта в изключително слабо осветени ситуации до -4EV, дори когато лампата за подпомагане на автофокуса не работи. А функцията Starlight AF (Автофокус при звездна светлина) позволява на потребителите да снимат с автофокус дори звезди на нощното небе. Lumix GX9 постига това чрез точно изчисляване на стойностите на контраста в много малка зона на автофокус (AF зона).

За да прави възможно най-добрите снимки, Lumix GX9 е оборудван с нов Live View визьор, който може да се завърта до 80 градуса, предлагайки изключителен стил на снимане - особено за обекти под нивото на очите. С функцията на визьора, наречена Eye Sensor AF (Автофокус със сензора за око), фотоапаратът започва да фокусира автоматично, когато потребителят приближи окото си до визьора, за да не бъдат пропускани възможности за снимане. С висока резолюция, еквивалентна на 2760K точки, и почти 100-процентово пресъздаване на цветовете, този широкоекранен 16:9 визьор се характеризира с увеличение 1.39x / 0.7x (приравнено към 35mm фотоапарат) и 100% зрително поле.

За пестене на енергия, фотоапаратът има нова функция, с която автоматично преминава в спящ режим, след като открие, че окото е отдалечено от сензора за око на визьора. Потребителят може бързо да се върне в режим на снимане с натискане на спусъка наполовина. С тази енергоспестяваща функция на визьора се постига дълъг живот на батерията от приблизително 900 снимки с едно зареждане на батерията.

Новият голям 3.0-инчов сензорен монитор с висока резолюция 1240K точки може да бъде завъртян до 80 градуса нагоре и до 45 градуса надолу, което улеснява снимането от висок или нисък ъгъл. Функцията Live View Boost позволява разглеждане на композицията на екрана дори при пълна тъмнина, чрез увеличаване на светлочувствителността.

Стабилизатор на образа - за перфектни резултати в движение
За по-голяма прецизност, Lumix GX9 използва 5-axis Dual I.S. (5-осев двоен стабилизатор на образа) за по-ефективно потискане на размазването. Комбинирайки O.I.S. (Оптичен стабилизатор на образа, 2-осев) и B.I.S. (Стабилизатор на образа в тялото, 5-осев), стабилизаторът 5-axis Dual I.S. компенсира по-голям диапазон от движения, което прави възможно използването на скорост на затвора, по-бавна с до 4 степени . Потребителите могат да се наслаждават на фото/видео заснемане без размазване, от широкоъгълни до телефото снимки, дори при слабо осветление.

Стабилизаторът на образа 5-axis Dual I.S. работи както при запис на снимки, така и при запис на видео, включително на 4K видео. За DSLM фотоапаратите Lumix G на Panasonic се предлага голямо разнообразие от цифрови сменяеми обективи, повечето от които са съвместими със стабилизатора на образа 5-axis Dual I.S. на Lumix GX9 . А дори когато се използва обектив без оптичен стабилизатор на образа, стабилизаторът на образа B.I.S. в тялото на фотоапарата също ефективно компенсира заклащането.

За още по-ефективно предотвратяване на замъгляването от движението, в модула на затвора на Lumix GX9 е вградено електромагнитно задвижване, благодарение на което сътресението от освобождаването на затвора е намалено с приблизително 90%6. За уличните фотографи, които трябва да сведат до минимум обезпокояването на заснеманите обекти, значително е намалена и силата на звука, издаван от механичния затвор. За по-нататъшно намаляване на шума е предвиден т.нар. Тих режим, който превключва затвора от механичен на електронен, изключва всички звуци (работните звуци и звука при фокусиране) и затъмнява лампата за подпомагане на автофокуса и светкавицата - идеално при специални условия на снимане.

Широки 4K възможности
Благодарение на високоскоростното прочитане и обработка на сигналите, Lumix GX9 е способен да записва изключително гладко 4K видео в MP4 формат с висока резолюция 3840x2160 пиксела и кадрова честота 30p/25p или 24p. Предимствата на 4K технологията дават възможност на потребителите да уловят и най-мимолетните моменти със скорост 30 кадъра в секунда, и да ги запаметят като 8-мегапикселови снимки чрез функцията 4K PHOTO (4K Фотография).

Избирането на най-добрата снимка от стотиците кадри сега е по-лесно от всякога с новата функция Auto Marking (Автоматично маркиране). Тя позволява лесно прескачане до кадрите, при които е настъпила промяна в ситуацията и разликата между последователните кадри е осезателна. По този начин откриването на най-добрия кадър значително се ускорява.

Функцията Sequence Composition позволява избиране на няколко кадъра, заснети в режим 4K PHOTO и създаване на композиция от последователни движения на обекта в един кадър. В резултат на това, с фотоапарата могат да се създадат уникални изображения, без нужда от специално оборудване за обработка и монтаж.

Lumix GX9 е оборудван и с функцията Post Focus, която дава възможност на потребителя да избере желаната точка на фокусиране, дори след като снимката е направена. Това е особено полезно в ситуации, при които е необходимо прецизно фокусиране, като макро снимки, както и за постигане на различна изразителност на снимките чрез смяна на фокусирания обект.

Функцията Focus Stacking позволява промяна на дълбочината на рязкост след снимането чрез комбиниране на няколко изображения, заснети с функцията Post Focus. Потребителите не се нуждаят от стриктно фокусиране по време на снимането, тъй като могат да получат изображение с желаното ниво на разфокусиране или дълбочина на рязкост, като просто изберат зоната на фокусиране след снимането. Тази функция е много полезна при макро снимки на дребни насекоми, малки детайли, аксесоари и т.н.

В допълнение, Lumix GX9 е оборудван и с функцията Light Composition, нова за режима 4K PHOTO, при която се синтезират изображения чрез избиране и наслагване на по-ярките пиксели от кадрите. С тази функция фотоапаратът може да прави впечатляващи снимки на фойерверки или в различни нощни ситуации.

Lumix GX9 също така предлага функцията 4K Live Cropping за стабилно панорамиране или варио по време на запис на видео. При панорамиране (Panning), можете да зададете желания зрителен ъгъл и да извършите плавно панорамиране без да използвате специално оборудване, като плъзгач например. При варио, можете предварително да зададете зрителния ъгъл, който да бъде постигнат след приближаването/отдалечаването, така че обектът винаги да остане в кадър. Тъй като тези функции са изцяло цифрови и при тях не се извършва физическо преместване на фотоапарата или елементите на обектива, процесът е много плавен и гладък.

*1 За запис на видео / 4K Photo
- Използвайте карта с SD скоростен клас "Class 4" или по-висок при запис на видео.
- Използвайте карта с SD скоростен клас "UHS-I UHS Speed Class 3 (U3)" при запис на видео в [MP4] формат с настройка [4K] или [4K PHOTO].
(SD скоростният клас е стандарт за скорост на продължителен запис върху картата.)
- Записът ще спре, ако времетраенето на непрекъснат запис в [AVCHD] формат надвиши 29 минути и 59 секунди.
- Записът ще спре, ако времетраенето на непрекъснат запис с настройка [FHD] [HD] от [MP4] надвиши 29 минути и 59 секунди. Можете да продължите да записвате без прекъсване, дори размерът на файла да надвиши 4 GB, но видеозаписът ще бъде разделен и записан/възпроизвеждан като отделни файлове.
- Записът ще спре, ако времетраенето на непрекъснат запис с настройка [4K] от [MP4] надвиши 29 минути и 59 секунди.
- Когато използвате SDHC карта памет: Можете да продължите да записвате без прекъсване, дори размерът на файла да надвиши 4 GB, но видеозаписът ще бъде разделен и записан/възпроизвеждан като отделни файлове.
- Когато използвате SDXC карта памет: Можете да записвате видео в един файл.
- При висока околна температура или продължителен запис, фотоапаратът може да прекрати записа с цел защита от прегряване. Изчакайте фотоапаратът да се охлади.
*2 За извеждане на [4K] видео използвайте HDMI кабел, на който е поставено логото на HDMI и който е описан като "4K compatible" (4K съвместим).

Интуитивна креативност - подобрени елементи на тялото, нови филтри
За по-интуитивно управление е предвиден отделен превключвател на експонацията, позволяващ бърза промяна на настройките на експонацията. На задната страна на фотоапарата е добавен ключ за фокуса, с който потребителите могат лесно да превключват режима на фокусиране между AFS (AFF), AFC и ръчен фокус, без да използват менюто.

За още по-голяма творческа свобода са добавени режимите Клин на фокуса (Focus Bracket) и Клин на блендата (Aperture Bracket). При Клин на фокуса могат да бъдат направени до 999 снимки с различно разстояние на фокусиране, а при Клин на блендата могат да бъдат направени няколко снимки с различна дълбочина на рязкост. Най-добрата точка на фокусиране или дълбочина на рязкост могат да бъдат избрани впоследствие.

Нова при Lumix GX9 е и възможността за едновременно записване на две снимки - една със и една без прилагане на творчески филтри. RAW изображенията могат да се обработват със самия фотоапарат, което осигурява пълна независимост от достъп до компютър. Предвидени са и специализирани режими, като Многократна експонация и Интервален запис/Покадрова анимация.

Свързаност
Lumix GX9 предлага вградена Bluetooth и Wi-Fi® свързаност за по-гъвкаво и лесно заснемане, и незабавно споделяне на изображения. След като свържат фотоапарата със смартфон или таблет, на който е инсталирано приложението Panasonic Image App за iOS / Android, потребителите могат дистанционно да заснемат, разглеждат или споделят изображения. Съвместимостта с Bluetooth 4.2 (наречен BLE: Bluetooth Low Energy) дава възможност за постоянна връзка със смартфон или таблет при минимална консумация на енергия. Това позволява лесно активиране на фотоапарата от смартфон/таблет или автоматично добавяне на GPS данни за местоположението към снимките.

Установяващ нови стандарти при DSLM фотоапаратите на Panasonic, Lumix GX9 е идеалният придружител, който ще ви помогне да запазите спомени и да споделите ежедневието си по свой уникален начин.

Аксесоари
Окуляр DMW-EC5 (предлага се отделно)
LUMIX GX9 е съвместим с различни опционални аксесоари, осигуряващи по-широки възможности и по-удобно използване на фотоапарата. В частност, окулярът DMW-EC5 прави по-комфортно гледането във визьора.

Ръчен грип DMW-HGR2 (предлага се отделно)
Ръчният грип DMW-HGR2 дава възможност за по-здраво държане на фотоапарата и съответно по-стабилно снимане, особено при използване на телеобектив или обектив с голям диаметър. Той е специално разработен, така че да се съчетава с тънкия профил на фотоапарата.

Серия фотографски чанти DMW: компактни, за рамо и раници (предлагат се отделно)
Всяка фотографска чанта е перфектният аксесоар за защита на LUMIX GX9. Всички чанти са изключително здрави и надеждни, имат водоустойчива основа, предпазни стени, катарами за бързо отваряне и странични джобове.


•Android и Google Play са търговски марки или регистрирани търговски марки на Google Inc.
•IOS е търговска марка или регистрирана търговска марка на Cisco в САЩ и други страни, и е използвана по лиценз.
•Всички други имена на продукти и компании са търговски марки на съответните им притежатели.
•Някои от аксесоарите не се предлагат в някои страни.
•Използването на записани или печатни материали, които са защитени с авторски права, за цели, различни от лична употреба, е забранено, тъй като би нарушило правата на притежателите на авторските права.
•Конструкцията, техническите характеристики и спецификациите могат да бъдат променяни без предупреждение.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.