• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Реформатори поканиха политическите лидери да се подложат на детектор на лъжата

Реформатори поканиха политическите лидери да се подложат на детектор на лъжата

/КРОСС/Антони Тренчев от Реформаторския блок (РБ) организира инициативата "Детектор на лъжата", на която покани лидерите на политическите формации да се тестват. Те обаче не го направиха.

"Лидерите на РБ подкрепят инициативата ми. За съжаление в хода на изборната кампания те са доста ангажирани и не успяха да се явят. Единствено представители на РБ от листите се явиха на детектора на лъжата", обясни пред Нова тв Антони Тренчев.

Радан Кънев обаче призна, че не харесва идеята. Въпреки това той ще се подложи на детектора заради принципа.

Дали политиците лъжат или не и дали хората имат или нямат доверие в тях се вижда след престой във властта. Ако след това полиграфът казва, че не си се облагодетелствал, но хората не ти вярват, това няма да помогне. Корупция се разкрива чрез здрава, независима и същевременно отчетна и подлежаща на контрол прокуратура. Полиграфът няма да пребори корупцията. Това трябва да направи съдът, коментира Радан Кънев.

Идеята си за детектор на лъжата Антони Тренчев обясни така: 

"От многото срещи с хората в страната разбирам, че има огромно недоверие към политиците. Хората се чувстват систематично лъгани от тях. Чрез детектора се опитваме да възвърнем доверието. Един от въпросите към хората, които вече са в политиката, е дали са забогатели от нея отвъд регламентираните доходи. За младите политици въпросът е по-различен - участвали ли са в корупционни схеми с държавни служители с цел финансова облага", поясни Тренчев.

"Този детектор в никакъв случай няма да е последният. Правим първа стъпка и докато не възвърнем доверието в политиците, нашите усилия няма да спрат", допълни той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.