• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

"Лудогорец" се изправя срещу "Марибор" в мача за осмисляне на сезона

"Лудогорец" се изправя срещу "Марибор" в мача за осмисляне на сезона

/КРОСС/ Лудогорец" излиза срещу "Марибор" в мача, който трябва да осмисли сезона на клуба. Шампионите гостуват в Словения в реванш от плейофите в Лига Европа, а крайният победител ще влезе в групите на турнира.

Преди седмица двата състава завършиха при нулево равенство. Тогава "Лудогорец" изпусна куп положения, макар че игра дълго с човек повече. Сега предизвикателството пред отбора е още по-голямо заради уволнението на Стойчо Стоев.

На поста застана Станислав Генчев, който определи ситуацията като "доста изненадваща". "Треньорската смяна е нож с две остриета - има и позитиви, и негативи. Надявам се в случая резултатът да е позитивен и футболистите да са готови да дадат най-доброто от себе си в този важен мач."

Той изтъкна, че "Марибор" има богат опит в европейските турнири. "Готови сме да отговорим на всичко, което те предприемат. Не можем да гледаме само в едната фаза от играта, когато говорим за мач в европейските турнири."

Марселиньо каза, че футболистите имат вяра в Генчев. "В "Лудогорец" всички сме заедно - в съблекалнята, на терена, това е семейство. Когато си тук, знаеш какво е "Лудогорец". Вярваме си. Нашата работа е да се концентрираме - каквото е минало, е минало", посочи той.

Изпълнителният директор Ангел Петричев заяви преди дни, че мачът с "Марибор" определя целия сезон, а дори и дългосрочното развитие на отбора. "Тези футболисти, които са изключително качествени, имат нужда да играят големи мачове в Европа. Те няма как да се задоволяват само в българското първенство. Участието ни в Европа не е само въпрос на пари, а и на престиж.

Въпрос е на точен момент да обиграваме този нов отбор, който се опитваме да градим, защото той има много голям потенциал и вие след време ще го видите, помнете ми думите. Просто трябва да се направят необходимите фини настройки, за да може "Лудогорец" да бъде отборът, който продължава да носи слава на България в европейските турнири."

При влизане в групите "Лудогорец" ще има осигурени над 3 млн. евро.

Двубоят е тази вечер от 21.15 ч. и ще бъде предаван по "Диема спорт".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.