• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Сваленият Ил-76 е превозвал щаба на командването в Луганск?

 Сваленият Ил-76 е превозвал щаба на командването в Луганск?

/КРОСС/ Голяма е вероятността сваленият от опълченците Ил-76 да е превозвал щаба за координиране на действията в Луганск, под командване на високопоставен американски офицер (НАТО), съобщи ИТАР-ТАСС.

Това е една от многото версии, плъзнали в медийното пространство през последните дни.

Напомняме, че на 14 юни, в района на Луганск, опълченците са свалили военно-транспортния самолет ИЛ-76, в момент на кацането му на луганското летище. Съгласно тази версия, към Луганск са били изпратени три военни самолета Ил-76. Единият самолет превозвал групата на разузнаването. Този самолет в момента се намира на територията на летището в Луганск. Вторият Ил 76 - щаб за координиране на действията (сваленият от опълченците) и третият самолет е бил със специално оборудване и комуникации на борда, който също е кацнал успешно. Смята се, че най-безопасен от трите военни самолета е бил вторият (сваленият).

Луганското летище е под контрол на украинските военни. В тази връзка се смята за надежден пункт, контролируема зона, изключваща поражения на украинските военни самолети, поради което изключително подходящо място за разполагане на щаб за координиране на действия в района.

Според очевидци, след падането на втория Ил-76, към мястото на крушението се стекло голямо количество украинска военна техника, като малко по-късно групите се изтеглили с останките от крушението в Киев.
Реакцията на света по отношение на сваления Ил-76 е повече от неадекватна, наподобяваща истерия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.