• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Лукарски: Всеки, който участва или подкрепя правителството, да поеме своята отговорност с подписано споразумение

Лукарски: Всеки, който участва или подкрепя правителството, да поеме своята отговорност с подписано споразумение

/КРОСС/Лидерът на СДС Божидар Лукарски определи разговорите между Реформаторския блок с ГЕРБ вчера като конструктивни и позитивни. Изгладихме доста от противоречията, някои неясноти. Останахме на позиция да имаме още срещи на експертно ниво. Ние сме твърдо на мнение, че не трябва да има правителство на малцинството , каза Лукарски в интервю за Нова телевизия. Той бе категоричен, че не е говорено за разпределение на министерски места и че въобще не е ставало дума за персонални назначения - нито снощи, нито в който и да било от предишните разговори между политическите формации.

Ние предлагаме коалиционно споразумение, в което всеки, който участва или подкрепя това правителство, да поеме своята отговорност, заяви Лукарски. Той бе категоричен, че който подкрепя правителството трябва да поеме писмено ангажименти.

Дали Патриотичният фронт ще е третата политическа сила в евентуално правителство на ГЕРБ с РБ Лукарски не даде категоричен отговор. А що се отнася до другия възможен партньор - АБВ, той призна, че ГЕРБ и РБ нямат единомислие. Всичко зависи от преговорите, които те ще проведат, каза Лукарски. Истината е, че ГЕРБ търси сериозно мнозинство, допълни той.

Лукарски цитира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който е казал, че ако правителството работи добре и е ползотворно за България, ако получава подкрепата на парламента за важните въпроси, то няма да има проблем да изкара и 4 години. Ако обаче не върви добре, може да има избори след 1 година.

Реформаторският блок се събира днес, за да решава за участието си в коалиционно правителство.

Върнат към репликата „предизборен трик" председателят на СДС и днес каза, че „трик" не е правилният термин и добави: Истината е, че нашите персонални заметки трябва да отстъпят на фона на бъдещето на България.

Божидар Лукарски е раздразнен от заглавията в днешната преса относно оставката на Ива Йорданова, която те подаде под натиска на обществото.

 „Приятелката на Лукарски Ива Йорданова подаде оставка" - „Много романтично заглавие", коментира с ирония Лукарски и призна: „Да, дразни ме".

По думите му той не се меси в работа на Ива Йорданова.Разкриха се доста сериозни нарушения в Агенцията за българите в чужбина и тя беше в основата на разкритието им. Може би затова беше назначена, каза той. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.