• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Излъга ли Божидар Лукарски

Излъга ли Божидар Лукарски

/КРОСС/ Интервю на лидера на СДС Божидар Лукарски пред „24 часа" в края на изборния ден разсмя едни и ядоса други от вторачените в таблиците с изборните резултати с искреното признание на този политик, че преди време поставянето на условия от страна на реформаторите Борисов да не е бъдещият премиер, а Цветанов да не е министър, било „трик за вдигане на нашия електорат".

Няколко часа по-късно по време на пресконференцията на Реформаторския блок той обаче уголеми гафа си, като заяви, че не е казвал това. „Не съм цитиран съвсем точно за трик", заяви лидерът на СДС в отговор на въпрос, а на още по-конкретното питане - „Не сте произнасяли думата трик?", отвърна еднозначно: „Не".

Твърдението му беше чуто от всички. Промяна в публикувания в 24 часа" разговор не последва.

Когато „Дневник" потърси главният редактор на „24 часа" Борислав Зюмбюлев в понеделник през деня, той каза, че на сайта на вестника вече е публикуван аудиофайл на интервюто с Лукарски.

В него съвсем ясно се чува какво точно е казал. На въпроса „Ще продължавате ли да настоявате Борисов да не е премиер, а Цветанов да не е министър?", политикът Лукарски отговаря: „Мисля, че за ГЕРБ ще е здравословно Цветанов да не е министър. Не можем да поставяме условия. И преди това беше трик за вдигане на нашия електорат, ако мога да се изразя така на шега".

Освен политически лидер - на СДС, Божидар Лукарски е и председател на предизборния щаб на Раформаторския блок. Утре неговата коалиция, за чиито изборни резултати се е борил шефът на щаба, може да бъде част от управлението. И избирателите трябва да знаят лъже ли този политик, ако да, защо, и не хвърля ли съмнение тази (както и да изглежда на някои, може би твърде дребна) лъжа върху цялото му поведение.

Попитах г-н Лукарски какво е наложило да се отрече от думите си. „Не бих желал да коментирам повече този въпрос", приключи в едно изречение разговора той.

И понеже в този кратък сюжет участва и името на друг един шампион по изменчивост на думи и дела в зависимост от статута му на властник или обвиняем - Цветан Цветанов, ще използвам случая да припомня спретнатия двукратно фарс от адвоката му и от самия него чрез неявяването им пред съда, за да се отложи поне със седмица делото, по което е подсъдим за клевета, докато се сдобие със заветния имунитет. С две думи - както картинно го описаха колегите в сайта „Съдебни репортажи" - на власт Цветанов обвиняваше съдебната система в импотентност понеже отлагала делата, сега създава образци как да се пречи на правосъдието. Но за сметка на това снощи го чухме да казва, че бил готов „отново да носи отговорност". Като министър естествено.

Цветанов също е шеф на предизборния щаб на своята партия. Като Лукарски.

Щом политиците, които „носят отговорността" да ни управляват, си позволяват да лъжат или шмекеруват, излишно е политолози и всевъзможни анализатори да ни заливат с дълбокомъдрени размишления на тема - причини за апатията на избирателите.

Ами те, причините ще ни избодат очите и проглушат ушите!

 

Петя Владимирова

„Дневник”

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.