• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Русия ще прави версия на "Союз" за Луната

Русия ще прави версия на "Союз" за Луната

/КРОСС/ Специалистите на руската космическа агенция Роскосмос и на Ракетнокосмическата корпорация "Енергия" започнаха разработка на концепцията на ново транспортно средство за пилотирани полети в орбита около Луната, предаде ТАСС.Концепцията ще включва използването на специален вариант на космическия кораб Союз МС. Плановете предвиждат транспортното средство да потегля към Луната от Международната космическа станция. Космическият кораб ще се състои от специална версия на кораба Союз МС и от ускорителен блок. Те ще бъдат доставени на МКС с две изстрелвания на ракета-носител Союз 2,1А.
Модулът ще бъде сглобяван в космоса под контрола на екипажа на руския сегмент на МКС, съобщава запознат източник от руския ракетно-космически отрасъл. Междувременно Русия разработките още един нов космически кораб на име "Федерация".Вчера ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин каза пред телевизия "Россия 24", че НАСА е поискала от руската корпорация да разработи версия на космическия кораб Союз за полети до Луната, за да има втора, резервна транспортна система. САЩ планират да реализират програма с международно участие за създаването на постоянно действаща станция около Луната, до която регулярно ще се отправят кораби от Земята.В Русия разработват собствена лунна програма, която на първи етап предполага изпращане на автоматичен кораб, после на пилотируем кораб, който да орбитира около Луната, а в перспектива се планира кацане на космонавт и последващо създаване на лунна база.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.