• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Русия може да изпрати 8 космически туристи около Луната

Русия може да изпрати 8 космически туристи около Луната

/КРОСС/ Осем души вече са се съгласили да участват в космическо пътувание до Луната на борда на модернизиран космически кораб от серията "Союз", каза пред вестник "Известия" главният изпълнителен директор на ракетно-космическата корпорация "Енергия" Владимир Солнцев.
Компанията Space Adventures още през 2010 г. започна да търси желаещи да станат космически туристи като летят около Луната на "Съюз".
"Ние имаме идеен проект за модернизацията на космически кораб, който първоначално е бил създаден за лунна мисия. Модернизираният кораб може да реализира кратък полет около Луната.
Режисьорът Джеймс Камерън е бил един от първите, които се интересуват от възможността да лети до Луната, обясни Солнцев. Сред потенциалните туристи са и семейство от Япония. Според различни източници полетът ще струва на туристите 120 милиона долара.
SA информира потенциалните клиенти, че първият полет около Луната с туристите може да се осъществи до 2020 г.
В същото време Солнев отбелязва, че няма голям наплив и 5 до 7 експедиции ще отговорят изцяло на съществуващото търсене.
Ръководителят на руското представителство на Space Adventures Сергей Костенко потвърди интересът на туристите към полета.
"Не мога да говоря за конкретни клиенти и техния брой, но този проект може да се реализира в бъдещите пет до седем години, въпреки че решаващата роля тук не е наша, а на РКК "Енергия ". Цялата техническа работа е от тяхна страна", каза той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.