• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

20-годишен българин получи инвестиции за 1 млн. в бизнеса си

20-годишен българин получи инвестиции за 1 млн. в бизнеса си

/КРОСС/Как на 20 години да привлечеш инвестиции от един милион лева? Това е историята на студента Любомир Янчев, който малко вече развива собствен бизнес не само у нас, но и в още няколко държави по света.

Проектът на Любомир е „Мелиса", разказва Нова телевизия. Мелиса не е човешко същество, въпреки че Любомир говори за нея като такова.

„Мелиса беше само мечта, година и половина по-късно тя вече е готов продукт. толкова много безсънни нощи най-накрая се изплатиха", разказва Любомир Янчев.

Всъщност Мелиса е устройство, чрез което може да управляваме климатика в дома си от всяка една точка по света, стига да имаме смартфон и интернет.

„Мелиса е умна", така говори за нея Любомир.

Толкова умна, че пуска климатика, когато засече, че сме на път към дома. Сега Мелиса тръгва по света. Турция, Испания и Гърция са пазарите, които Любомир и младите му колеги ще атакуват.

Отговорност, спечелила доверие на два инвеститора - един частен и един европейски, по програмата Джереми. Младите хора разполагат с един милион лева, за да развият бизнеса си по света.

„Аз съм гладен за успех. Ако днес не постигна нещо значимо, кога?", пита Любомир.

С отговорности за един милион, собствен офис и собствена фирма, Любомир все пак продължава да е на 20. Студент е във втори курс. Взима стипендия, а в свободното време преподава и на бъдещи софтуерни инженери. Животът на големия, работещ човек, не му тежи. Въпреки компромисите.

„Зависи какво приемаме като нормално правене на 20 години. Ако е ходенето на кафета, пречи ми, да. Не мога", категоричен е Любомир.

А успехът не го е накарал да забрави откъде е тръгнал.

„Имах една учителка като малък, която, когато й казах: „Г-жо, може ли да играя игри, тя ме излъга, че програмирането е игра. Струваше ми се много скучна игра, но благодарение на нея сега съм тук", казва гордо Любомир.

Завършваме разговора си със специален поздрав и благдарност към учителката на Любомир - госпожа Ана Димитрова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.