• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Мая Александрова: Заедно с люлинчани ще направим района по-уютен, спокоен и красив

Мая Александрова: Заедно с люлинчани ще направим района по-уютен, спокоен и красив

/КРОСС/ Мая Александрова е кандидатът на БСП за кмет на район "Люлин", който в неделя ще се бори на балотаж. С номер 56 в бюлетината. Родена е в София. Бакалавър е със специалност „Икономика и организация на труда" от УНСС. Омъжена е и има две дъщери. От 26 години живее в "Люлин" и се сблъсква от първо лице с проблемите му.

Най-големите проблеми във вашия район са?

Майка съм на две дъщери, които израснаха сред мръсни градинки със счупени люлки, ръждясали пързалки и катерушки. Съпричастна съм към трудностите на майките, които са принудени да се движат по пътното платно, заради разбити или липсващи тротоари. Един от основните проблеми, както в повечето големи столични райони, е инфраструктурата. Шофьорите ежедневно се движат по разбитите улици. Места за паркиране липсват. Уличното осветление в някои микрорайони напълно отсъства, което е опасно и за децата, и за възрастните. Както навсякъде, така и в „Люлин" проблемите с екологията и естетиката на средата са актуални. За мен е от огромно значение да се погрижим за това, което зависи от нас. „Люлин" е районът с най-много запазени междублокови тревни площи и градинки, но те често се превръщат в сметища. А е нужно толкова малко, за да се превърнат в уютно допълнение на градския пейзаж. Неотдавна мой близък бе убит от гръм в градинка между блоковете. Липсата на гръмоотводи е още един от проблемите на „Люлин". В района много рядко се провеждат спортни и културни мероприятия, липсват школи и дейности за откриване и подпомагане на таланти.


Какви са Вашите решения за тези проблеми?

За мен, като майка на две ученолюбиви момичета, образованието на децата ни е основна ценност. Надявам се доверието на люлинчани да ми даде възможност да обърна внимание на интеграцията на нашите съграждани от ромски произход. Това е осъществимо, чрез изготвяне на план за подпомагане, насърчаване и образование. А като следствие, и намиране на работа за представителите на това малцинство. Интеграцията е ключов момент в политическите ми виждания. Всички трябва да се чувстваме добре в собствения си дом заедно, без да дискриминираме нашите съграждани по раса, пол и етнос. Имаме ресурс да решим проблемите в образованието на територията на „Люлин". Изградената материална база в училищата е устойчива, нужно е да бъде поддържана и развивана. Реновирането на училищата и създаване на уютна среда за провеждане на учебни занятия, облагородяване на детските градини и прилежащите им дворове, изграждане на нови детски градини. Липсата на места в детските градини и ясли е стряскаща. Необходимо е бързо решение, за да подпомогнем младите семейства с малки деца. Провеждането на различни инициативи по време на предизборната кампания показа, че люлинчани обичат спорта. Нека изкараме младите хора от кафенетата и интернет пространството и ги призовем да изберат спорта и чистия въздух. В квартала няма спортни игрища, няма достатъчно спортни събития и школи, които да откриват млади таланти. Надявам се да получа нужната подкрепа за изграждането на спортна зала, която да бъде многофункционална и чрез нея да насърчим децата на „Люлин" да спортуват повече.

Какво Ви отличава от другия кандидат на балотажа?

Диалогичността и търсенето на обратна връзка с жителите на район „Люлин". Срещите на открито по време на предизборната кампания ясно показаха, че люлинчани имат проблеми, които не достигат до районната администрация. Липсва модерна комуникация, граждански контрол и своевременно решаване на текущи проблеми, които биха облекчили живота в квартала. Това е един от основните ми приоритети - грижа за гражданите и динамична обратна връзка с тях.

Какви проблеми лично Вие имате като гражданин на София и на района, в който живеете?

Проблемите, които изброих вече, се отнасят, както към общността, така и към личността. Днес живеем в динамично време, в което всичко е лично. Ако големите лидери, могат да поемат личен ангажимент към опазването на планетата, нима ние не можем лично да застанем зад каузите на района, града, държавата? Лично трябва да поемем отговорност за чистотата на местата, където растат децата ни. Лично да се заемем с облагородяването на междублоковите пространства. Лично да поемем ангажимент към образованието на децата ни и начина, по който то се случва в училища и детски градини. Лично да се погрижим за възрастните хора и тяхното спокойствие в златните им години.

Какво искате да се промени?

Като кандидат на промяната, ще съм щастлива да се промени процентът, който седи срещу „Не подкрепям никого". Наша е отговорността да върнем на младите, на обезверените и на родителите ни вярата в политиката. Социологически изследвания сочат, че подрастващите смятат политиката за синоним на корупция. Това може да се промени, чрез личния пример на всички заети в управлението. Избягвайки демагогията и наблягайки на комуникацията с хората.

Какво правите в свободното си време, какво правихте преди кампанията, какво ще правите след кампанията?

Нямах много свободно време напоследък, но всяка секунда прекарвам със семейството ми. Пътуваме, когато можем да си откраднем време всички заедно. Голямата ми дъщеря Виктория е студентка в СУ и е доста натоварена, а малката Калина е ученичка и също е много заета. Времето заедно ни дава сила, увереност и уют.

Как ще опишете се себе си с няколко думи?

Динамична, позитивна и комуникативна.

Как си представяте района, в който живеете в бъдеще?

Зелен, модерен, с богат събитиен календар. Район, който обединява люлинчани в спортни и културни инициативи.

Кажете нещо, което избирателите не знаят за вас, но ще бъде интересно за тях?

С радост мога да споделя, че съм запазила детското в себе си. Още откакто дъщерите ми бяха малки, обичам да чета детски приказки.

Ако можете да се обърнете към избирателите като към ваши приятели, какво ще им кажете?

Знаете ли, аз имам най-голямото богатство на света и това са семейстото и приятелите ми. Заедно сме споделяли много радости и трудности. Ето защо, вярвам, че заедно с люлинчани ще успеем да направим нашия район по-уютен, спокоен и красив!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.