• 25 Септ 2020 |
 •  USD / BGN 1.6811
 •  GBP / BGN 2.1412
 •  CHF / BGN 1.8113
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София °C

Мая Александрова: Искам красив парк с много алеи в Люлин

Мая Александрова: Искам красив парк с много алеи в Люлин

/КРОСС/ - Госпожо Александрова за първи път се кандидатирате за кмет и нека започнем разговора с това колко голям е районът и каква е структурата на районната администрация? На колко хора ще разчитате да ви помагат – знае се, че там работят експерти в различни области и са наясно с проблемите на гражданите?


- Люлин е най-големият квартал на София и смея да твърдя, че е петият по големина град в България. Ние, люлинчани, му казваме „град Люлин“. Тук живеят около 230 хиляди души, затова и районната администрация би трябвало да е много по-голяма от другите софийски райони. Ако бъда избрана ще направя екип от експерти на високо-професионално ниво по всички направления. Искам с тяхна помощ да съумеем да решим проблемите на района – а те не са малко.

- Бихте ли споделили част от важните неща, които искате да свършите и са залегнали в платформата ви?

- Няма да говоря за инфраструктурата, това е най-наболелият проблем и то не само за „Люлин“. Ще споделя една моя лична мечта, която е и мечта на много от моите съкварталци. Както вече казах – ние сме един голям град в града, а Люлин няма и един парк. Имаме терен в сърцето на Люлин точно срещу Кооперативния пазар. Това е една пустееща поляна. Аз си обещавам, като своя лична кауза, ще направя тази поляна красив парк с фонтан по средата с красиви алеи и много пейки.

- Друг приоритет?

- Другото, което трябва да се направи е свързано с наболял и животозастрашаващ проблем. Всички столичани знаят от медиите за инцидента през юни месец, когато загина от мълния един люлинчанин. За мен е стратегическа задача всички панелни блокове да ги оборудваме с гръмоотводи.  Панелите са от седемдесетте години. Всички сме си поправяли покривите по няколко пъти – нямаме нито един гръмоотвод.

- Има ли как да се спре презастрояването?

- Невъзможно е да го спрем, това е строителната мафия. Но можем поне да го ограничим. Ще се боря, ако бъда избрана, да няма презастрояване в зелените площи, в градинките и в местата за отдих. Нашият квартал не е все още така опасно презастроен и можем да го разширяваме периферийно. Не да вклиняваме нови блокове и да застрояваме зелените си площи, които много добре са били проектирани още по времето на социализма.

Досега проведохте ли срещи със свои съкварталци, какво ви споделиха, имат ли свои предложения за развитието на района?

- Прозрачността и обществените обсъждания са залегнали във фундамента на платформата ми. Постоянни, ежеседмични срещи ще правя с хората от различните микро-райони. Така най-точно могат да се дефинират проблемите, да намерят адекватни решения и да бъдат прозрачни действията както на кмета така и на районната администрация.

Ще ви върна към парка, дали бихте иницирали референдум в Люлин, осъществим ли е?

- Мисля че вече на всички ни омръзна нищо да не се случва. Затова смятам, че хората са съгласни да излязат на референдум да си поискат своето, онова което е важно и необходимо за всички ни, а не само за група хора, които сега управляват.

***

Кандидатът за кмет на район Люлин Мая Александрова е родена в София. Средното си образование завършва в 133 то СУ А.С.Пушкин. Бакалавър със специалност Икономика и организация на труда от УНСС. Щастливо омъжена с две деца. Членува в БСП от 2002г. Работила е в ГС на БСП като политически сътрудник.  Член на Изпълнителното бюро на РС на БСП в Люлин. През останалото време е работила  в частния сектор - управител на малко кафене в София.

 

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.