• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Български филм с шанс за „Оскар“

Български филм с шанс за „Оскар“

/КРОСС/ Българската лента „Виктория" е сред фаворитите на известния американски киносайт IndieWire за „Оскар" за чуждоезичен филм. Медията обяви наскоро предположенията си кои европейски продукции е най-вероятно да влязат в битката за престижното отличие, като нарежда родното заглавие в челните места. „Виктория"- епичната драма за отношенията между майка и дъщеря, заслужено е сочена като най-важния български филм за 2014 г., след като бе хвален на няколко международни фестивала", пише изданието.

Не за първи път то се изказва ласкаво за продукцията на режисьора Майя Виткова. След януарската световна премиера на филма в рамките на фестивала за независимо кино „Сънданс" сайтът определи дебюта й като впечатляващ. В следващите месеци лентата обиколи десетки кинофоруми, получи няколко престижни награди и още добри рецензии. А до края на годината тя ще стане част от още 20 престижни международни събития, където ще се бори за нови отличия, пише "Преса".

Българската премиера на "Виктория" ще бъде на 17 септември в Дома на киното, ще се прожектира само една седмица.

Филмът разказва за малката Виктория, която се ражда по време на режима като нежелано от майка си дете. Момичето обаче бързо се превръща във феномен на десетилетието, защото е без пъп. Самият Тодор Живков става неин кръстник и Виктория живее щастливо до ноември 1989 г. Заедно с политическите събития се преобръща и целият свят на детето. Единственото сигурно нещо в живота му остава майка му Боряна (Ирмена Чичикова), с която се опитва да се сближи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.