• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Посланик Макаров: Само заедно можем да се борим срещу тероризма

Посланик Макаров: Само заедно можем да се борим срещу тероризма

/КРОСС/ „Само заедно можем да се борим срещу тероризма". Това каза посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров във връзка с атентата в Санкт Петербург.

„Сега се води разследване, така че няма да правя свои изводи. Има различни версии, но доколкото знам е известно името на извършителя на атентата", коментира той, цитиран от „Фокус" и уточни, че атентаторът е гражданин на Киргизстан.

Посланик Макаров посочи, че в резултат на трагедията има 14 загинали и 45 ранени.

„Вие знаете, че много граждани от бившия Съветски съюз сега воюват на страна на ИДИЛ и също така в Сирия. Това е наистина голям проблем, затова много пъти е казвал нашият президент г-н Путин, че трябва да се борим заедно срещу това предизвикателство на 21-ви век", посочи Макаров.

Според него Русия и Америка трябва да си говорят въз основа на равноправие и със зачитане на интересите един на друг. Попитан дали има опасност за други подобни случаи в Русия, той коментира, че няма такава информация, но обясни, че мерките за сигурност са засилени. По думите му тероризмът няма националност и граници и даде за пример убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов.

Посланикът коментира и случая с поставения в Свищов паметник на руския владетел Александър II, който предизвика конфликт между местната власт и представители на обществеността в града.

„Ще ви кажа честно - този сюжет е нов за мен", отбеляза той и обясни, че никой не се е обръщал към посолството по този въпрос. По думите му идеята е хубава, но те не знаят за нейната реализация. Според посланик Макаров е добре, че обществени организации имат такива инициативи, които са добри и във връзка с опазването на общата ни историческа памет, тъй като това е важно.

Макаров говори и за ситуацията в нашата страна.

„Разчитам, че ще бъде сформиран един политически кабинет, с който ще можем да работим".

По думите му е необходимо срочно да се назначи председател на Междуправителствената комисия между Русия и България, тъй като сега няма такъв. Той заяви, че трябва да се срещне с новото правителство и да обсъди с него по-нататъшните начини на сътрудничество.

„Чакаме докато се формира кабинетът", каза посланик Макаров.

Той посочи, че са готови да сътрудничат, но изчакват докато свършат формалностите. „След това ще започнем да работим с нашите български партньори", допълни руският посланик.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.