• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Тръмп или Путин? Кой ще дойде пръв у нас

Тръмп или Путин? Кой ще дойде пръв у нас

/КРОСС/ Американският и руският посланик направиха през последните 4 дни отделни изявления, че са възможни посещения у нас на Доналд Тръмп и на Владимир Путин.

Още в четвъртък миналата седмица посланикът на САЩ Ерик Рубин заяви, че всеки ден работи и ще продължи да работи за идването на Тръмп в България.

В неделя руският амбасадор Анатолий Макаров посочи, че е възможно Путин да дойде у нас догодина, като повод ще е 140-ата годишнина от Освобождението, но освен това ще се обсъждат и конкретни проекти между нашата страна и Москва.

Дипломатът обясни, че вече е говорил по темата с държавния глава Румен Радев.

„Обсъдихме, че би било много полезно като символ на нашата братска дружба действително да има посещение на президента за 140-годишнината от Освобождението на България, но това е само на теоретична основа", каза Макаров пред Би Ти Ви.

Той отбеляза, че е „достойно за съжаление", че от години у нас не е идвал руски държавен глава.

„Обсъждаме, че трябва да се подготви работната част на визитата, какво може да се направи, за да се разгледат конкретни проекти", обясни посланикът.

Попитан за газовия хъб „Балкан", Макаров потвърди, че Москва има интерес. „Трябва да разберем едно - с вас вече се опитахме да направим „Южен поток" и всичко свърши доста печално. Искате ли същия подход - не искате. И Русия не иска този подход. Готови сме да разгледаме нашите възможности за включване в газовия хъб, но молим - дайте да видим вашите технико-икономически обосновки плюс финансовите обосновки. Да знаем, че има съответните гаранции от ЕС за реализирането на този проект", обясни Макаров.

По отношение на Втора атомна и евентуалния 7-и блок на „Козлодуй" руският посланик заяви, че търговски интерес не липсва и след сформирането на ново правителство ще има разговори: „Може би ще намерим инвеститор, може би ще работим съвместно", каза дипломатът.

Явно и във Вашингтон, и в Москва отчитат важната роля на малка България за стабилността на Балканите и в Европа, особено на фона на очертаващата се несигурност за бъдещето на Европейския съюз, заявиха политически наблюдатели.


Източник: в. "Труд"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Важни съобщения:На сватбата рубли в брой няма да се раздават!Булката/Путин/ ще раздава на всекиго снимка с автограф.На завряния зет/ Тръмп/ не му е до автографи и усмивки. Поканените гости знаят причините.Кумът/ Ердоган/ ще почерпи всички с рахат локум с форма на самолетче

07.03.2017 12:38:40

Wolf

Дебелашки каруцарски коментари, достойни за пещерните десни маргинали и диви русофоби! Нивото ви е под дъските на селския нужник!

06.03.2017 22:29:14

Анонимен

Всички български пунинисти да се считат за поканени.Булката/ Путин/ ще им раздава безплатно ушанки и валенки ,а пиенето е на корем-пъвокласен коктейл"Боярщик".Само да внимават какъв подарък им е приготвил кумът /Ердоган/ Затова трябва много да се оглеждат да не ги изненада отзад/ както сваления отзад руски самолет/

06.03.2017 18:02:09

Анонимен

Браво на Кириак-шаферката!!!

06.03.2017 16:02:59

Анонимен

Как влюбено се гледат!Мъжка дружба!

06.03.2017 16:01:01

Анонимен

Я, какви са красиви и готини тези двамцата! Как идеално си пасват и допълват.Голям кеф!Ще видим какво руско-американско отроче ще се пръкне.

06.03.2017 15:59:17

ruth

Баси просташките коментари! То бива безмозъчни, ама то пък бъка от малоумници!

06.03.2017 14:56:02

Анонимен

Булката/Путин/ си е избрала за кум султан Ердоган.

06.03.2017 14:37:56

до анонимния

Ти сигурно си шаферката, щом си толкова запознат/а/..

06.03.2017 14:16:43

Анонимен

Да дойдат и двамата -семейно.Нали толкова си падат един към друг.Булката/Путин/ е лудо влюбена в съпруга си /Тръмп/ Ще дойдат в България да изкарат медения си месец и да консумират брака.Тук ги очаква младоженчески прием.Българите сме гостоприемни.

06.03.2017 09:47:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.