• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Макаров: 24 май е наш общ празник

Макаров: 24 май е наш общ празник

/КРОСС/ "Това е наш общ празник, ние също го празнуваме. Аз вчера взех участие във всички ваши празнични мероприятия." Това заяви пред журналисти руският посланик в София Анатолий Макаров след среща с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

"Русия винаги е била и ще бъде с България, и в този случай - също", заяви посланик Макаров по повод скандала, който се разрази у нас след думите на руския президент Владимир Путин, че "славянската писменост е дошла от македонските земи".

"Това беше една от темите, които обсъдихме с премиера Борисов", каза още Макаров.

"Ще направим всичко, за да бъдат отношенията ни най-добри и ще се стремим към това", увери посланик Анатолий Макаров.

Борисов и Макаров са обсъждали теми, свързани с двустранните отношения между България и Русия, между които са АЕЦ „Белене“ и проектът „Турски поток“.

Той отказа да приеме "Златния скункс", който от "Господари на ефира" се опитаха да му връчат за скандалната реплика на Владимир Путин.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Въпрос – дали французите, англичаните, немците, испанците и др. употребяват „латинска писменост“ или просто „латиница“?! Съответно не може да има „славянска писменост“, а само „кирилица“, която употребяват като „писменост“ някои т.н. славянски страни и Монголия! Да бъде и пребъде българският дух, език и писменост !

25.05.2017 23:23:44

Анонимен

Известен факт е , че всички досегашни руски дипломати не могат и не желаят да говорят родния български език.за разлика от западните дипломати, това е знак за уважение към България.

25.05.2017 21:55:26

Анонимен

Паметни са останали думите на ген. Иван Колев на 4 септември 1916 г. пред строената българска конница, когато към командваната от него дивизия се насочва цяла руска кавалерийска дивизия, превъзхождаща двукратно българската: “Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!” С уважение,

25.05.2017 21:10:48

Анонимен

Няма славянски език,овца сибирска! Набий си го в наглата чутура: ИМА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!!! Даден на руските примати,за да не мучат, когато искат нещо.

25.05.2017 18:50:29

Анонимен

Товарищ Сталин денационализира българския народ с Коминтерновското решение за създаване на "македонска писменост" и "македонска нация", а внукът на неговия готвач - товарищ Путин им приписа и изконната българска писменост ! Това се казва безочлива наглост !

25.05.2017 17:39:23

Общ празник с непризнателния високомерен Путин ?

Важно историческо уточнение за товарищ Путин и за някои наши полуграмотни управници ! Кирилицата е създадена в Българските книжовни центрове Плиска, Преслав и Охрид през годините на Златния век на нейната култура и по-точно при царуването на Симеон Велики на базата на 24 букви от гръцката азбука и 12 букви от глаголицата на покойните по онова време братя Кирил и Методий.

25.05.2017 17:34:19

Анонимен

Безспорно известен факт: Дядото на Путин е бил готвач на Сталин.Хора, правете си изводи за потеклото на руския фюрер Путлер.

25.05.2017 16:08:59

Анонимен

Такъв гаф. Първо до къде се докара Путин поради международната си изолация? Да прави мили очи на Македония, която е наистина „голям“ фактор в световната политика. Удавник и за сламка се хваща. Но е наистина смешно, защото в изолацията си Путин е стигнал дотам, че да прави мили очи на македонския президент. Историята наистина се повтаря като фарс – Сталин създаде „македонската нация“, а внучето на неговия готвач се опитва да се напъха в обувките му. Жалка и смешна картинка.

25.05.2017 16:05:58

Анонимен

Много точно казано:"Няма русофили. Има рубладжии. Другото е простотия и невежество."

25.05.2017 16:02:55

Анонимен

Този руски невъзпитан ватник да научи българския език. Известен факт е , че всички досегашни руски дипломати не могат и не желаят да говорят родния български език.за разлика от западните дипломати, това е знак за уважение към България.

25.05.2017 15:21:41

Анонимен

Долен, мръсен, рошав, пиян руски изрод! Рускиян народ скоро ще измете дребния руски нацист Путлер и неговата фашизирана пияна измет.

25.05.2017 13:59:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.