• 04 Юни 2020 |
 •  USD / BGN 1.7472
 •  GBP / BGN 2.1960
 •  CHF / BGN 1.8121
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 11°C

До 10 години Македония ще стане мюсюлманска държава

До 10 години Македония ще стане мюсюлманска държава

/КРОСС/ Любчо Георгиевски, първи вицепрезидент на Република Македония след обявяването на независимостта й през 1991 г., председател на партията ВМРО-ДПМНЕ от нейното основаване до май 2003 г. и настоящ председател на ВМРО Народна партия. През юни 2006-а Георгиевски придобива българско гражданство на основание на български произход.

Г-н Георгиевски, изявлението на Ердоган, в което той прокара историческата връзка между Турция и Тракия от Разград през Солун, Вардар до Сараево, предизвика остра реакция в София и в Атина. Каква беше реакцията в Македония?
- Реакцията в Македония беше крайно недостатъчна. Почти нито една от централните медии - и електронните, и печатните - не отбеляза това изказване. Нямаше и официална реакция на държавните институции.

- Обяснението какво е?
- Трябва да го търсим в политиката, която Скопие води по отношение на Анкара. Македония смята Турция за приятел. Затова и Македония проспа новината, която Ердоган ни сервира. За разлика от мигновените реакции, които може да предизвика коментар за Македония на някой неизвестен журналист от България или на историк.

- Вие предлагахте преди десетина години създаването на етнически чисти държави на Балканите. Спомням си тази ваша теза като предпоставка за мир и развитие на региона. Отказахте ли се от нея? Разбрахте ли, че това е невъзможно?
- Да, тази теза съм я развил преди 12 години. Исках това да стане на балканска конференция, на която всичките държави да дадат своето съгласие това да бъде стъпка към мира, а не да се изправим пред война. Тезата произлизаше от факта, че към този момент имаше две сръбски, две хърватски, две проалбански държави. Ако анализираме днес ситуацията, ще видим, че процесите не са мръднали напред. Босна съществува само на хартия, там реално държава не функционира, ако трябва да сме искрени. Косово все още е разделено и ще продължава да създава проблеми между албан­ците и сърбите. Македония е в перманентна нестабилност, чието оцеляване днес зависи само от добрата воля на албанците. Разбрах, че идеята ми не може да проработи, и вече не съм активен неин радетел. И в същото време не вярвам по друг начин освен чрез общо разбирателство да се успокои ситуацията на Балканите.

- Впечатлиха ме думите ви в предварителния ни разговор, че Македония може да се превърне в третата албанска държава. Пояснете, моля!
- Да. Това е реално. Ако погледнете демографските процеси в Република Македония, ще видите, че те са страшни. През 2012 г. от всички родени деца в Македония 50% са християни и 50% - мюсюлмани. Спадът на македонците годишно е 4-5% , а ръстът на албанците и другите мюсюлмани е 3-4%. Ако този процес продължи, след 7-8 години можем да предположим, че Македония ще бъде мюсюлманска държава, а след 15 години ще стане албанска държава. Това е проста математика и е лесно да се пресметне. Който иска да гледа стратегически на Балканите, трябва да има предвид факта, че през 2020 г. ще се наложи да третира Македония като четвърта мюсюлманска държава в Европа. И ще ви кажа още нещо - дотогава проблемът ще бъде наш, македонски. А от този момент нататък проблемът ще бъде балкански и европейски.

- Тогава излиза, че неоосманизмът жъне успехи в Източна Европа?
- Ние говорим с вас в момент, в който Македония се възхищава на неоосманизма.

- Защо?
- Защото Турция е единствената държава в Европа и света, която ни казва: „Вие сте прави!" Ние сме въодушевени от тази позиция на Турция. И максимално сме отворили вратите си за турската културна и икономическа експанзия чрез телевизионни програми, чрез масово навлизане на турския бизнес във всички сфери в Македония. Основни и средни училища за малки турчета се отварят във всичките градове у нас. В момента в Македония има повече от 1000 турски студенти. Те не само учат в Македония, голям процент от тях се женят и остават тук. Другият сериозен момент е засиленият процес на турцизиране на македонските роми. В Източна Македония масово се преименуват ромите в турци. И което е много интересно, ромите не само декларират, че са турци, те искат и в училищата да има паралелки, в които да се учи на турски език. И държавата им разреши това. Към тях трябва да прибавим и македонците мюсюлмани (торбешите), които също масово се турцизират и ислямизират. Така че, ако искате да видите неоосманизма на живо, елате в Македония. Ще ви направи впечатление, че този процес на турцизиране ние го правим с кеф, защото всички други са ни неприятели, а само Турция показва приятелство.

- А това как кореспондира с тезата, която в момента се развива в Македония, за античния произход на македонците, т.нар. антиквизация?
- В Македония се развиват няколко силни процеса. Единият е демографски - македонското мнозинство се стопява. Вторият е масовата ислямизация. Третият е сърбизацията и четвъртият - антиквизацията. Ние правим всичко възможно само и само да не съхраним името Македония. Някаква какофония ни е обзела. Ние сме всякакви, само не и македонци.

- И не искате да припознаете българската си връзка.
- То е парадоксално! Аз понякога се плаша. Дали тези процеси, които се развиват в момента у нас, не са истински страх от реалността с кой народ сме най-близки и с кой народ делим една и съща история

- Миналата седмица вашият външен министър беше в София, но срещата му с г-н Вигенин е завършила без конкретни резултати. Ясно е, че докато в Македония фалшифицират историята, ЕС ще бъде мираж за вас. Това съзнава ли се в Скопие?
- Аз мисля, че делът на историята на Македония и България не трябва да е в основата на този договор, по който не може да се постигне съгласие сега. Когато с г-н Иван Костов подписахме общата декларация за добросъседство (22 февруари 1999 г.), тя не се занимаваше с история. Тогава отношенията между Македония и България бяха на най-високо ниво. Затова основата на договора между България и Македония сега трябва да бъде именно декларацията от 1999-а. Това, което ме изненадва днес, е, че във ВМРО-ДПМНЕ, партията, която аз оставих като наследство, не искат и да чуят за тази декларация. Мъчно ми е, че Македония и България се лишават от такива договори. Факт е, че антибългарската политика в Македония е на сцената и през тези 20 години демокрация.

- Смятате ли, че ще дойде момент на отрезвяване, че вместо да ни разделя, общата история може да ни събира?
- Що се отнася до споделянето на общата история, аз изпадам в парадоксална ситуация. Като се каже, че трябва да прославим някоя историческа личност или историческа дата в България, цялата политическа, интелектуална и медийна общност в Македония се надига. А през последната година ние отпразнувахме три годишнини, които са нанесли драматични щети на държавата ни. Първата бе 100-годишнината от влизането на сърбите в Македония през Балканската война - отпразнувахме го заедно със сърбите в Куманово. Втората изява беше при честването в центъра на Скопие на крал Душан, основателя на Сърбия. Третият момент е изграждането на сръбски офицерски дом на площада на Скопие и на сграда, която беше символ на сръбската окупация на Македония. И трите повода, които ги отбелязваме заедно със сърбите, са свързани с окупацията ни и малтретирането ни. А за общата ни, реална история с България, не искаме да чуем - нито празник да прославим, нито личност. Спомням си, когато с г-н Костов поставихме заедно цвете на гроба на св. Кирил в Рим, каква жестока беше реакцията в Македония. Много ми е мъчно, че и след 20 години самостоятелност нашата държава е просръбски ориентирана. Това ще бъде катастрофа за македонската нация! В тези 20 години сърбите ни нанесоха толкова щети - плашехме се от Милошевич да не влезе в Македония с танкове; откраднаха всички оръжия, които България ни даваше без пари, имаше индикации, че дори и кризата от 2001 г. е предизвикана от Сърбия. Все им прощаваме на сърбите, а всяка инициатива, която идва от България, е блокирана. Няма как тази политика да завърши добре за Македония.

- А спорът с Гърция за името как трябва да се разреши?
- Това, което Гърция иска от Македония, не е нормално и не е в съгласие с международните норми. Всички знаем, че както има македонци в Гърция, така има и македонци в България. Но България никога не е направила проблем по този въпрос. Проблемът беше измислен, но ето вече 22-23 години ние не можем да го решим. Факт е, че тяхната позиция стана позиция и на НАТО, и на ЕС. Аз смятам, че имената Горна Македония или Северна Македония не биха били абсолютно никаква катастрофа за македонския суверенитет.

- Гърция съгласна ли е на този вариант?
- Гърция приема вариантите „Република Горна Македония" и „Република Северна Македония".

- Смятате ли, че България трябва да облекчи режима на даване на гражданство? За македонските граждани се иска да докажат български произход, а това е много трудно при тази реалност в Македония.
- Това е работа на българската държава. Неотдавна излезе информация, че след македонците, които получават българско гражданство, на второ място са тези, които получават кипърско гражданство. Никой в Македония не реагира, защото кипърците са гърци. А гърците са ни най-големите неприятели. В момента в Македония има над 10 000 граждани, които имат сръбско гражданство. Никой и за това не прави проблем. Проблемът е само българското гражданство.

- Казват, че голяма част от македонците, които искат български паспорт, го правят с цел да заминат в друга страна членка на ЕС.
- Да, да. Това са тези, които гледат икономическия интерес. Македонците масово напускат страната. Източна Македония е в демографски срив. Това е следствие, първо, от икономическата безнадежност, която дава македонската държава, а оттам е и ниската раждаемост. А в Западна Македония, където албанците са мнозинство, кипи живот, улиците са пълни с хора, с магазини, с ресторанти.

- Днес в Македония не се ли приема за плюс фактът, че ние първи признахме Република Македония?
- Това се минимизира. Ние много добре знаем, че Европа не искаше да признае Македония и България се противопостави на европейската политика. Направи избор на своя глава. Аз ги говоря тези неща и в Македония, но там никой не иска да ме чуе.

Интервю на Валерия Велева, "Преса"

 

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Добар дан свима, тражите ли хитан зајам, ако да, молимо контактирајте ову добру приватну кредитну компанију где сам добио свој зајам, саветујем свим тражиоцима кредита да се јаве овој компанији, путем е-маила: меркељорасфундингфирм@гмаил.цом ВхатсАпп: (+16026073029)

27.05.2020 14:16:01

СЦХОУТЕН

Рад са Линдом је био сјајан. Као први пут која је тражила кредит, она нас је прошла кроз све и учинила нам се угодно. Била је комуникативна, услужна и напорно је радила да нас постигне што боља цена. Ја бих је топло, топло препоручио! Емаил: {mrslindarobertloanfirm@gmail.com} ВхатсАпп: 1 334 203 7399 https://mrslindarobertloan.wixsite.com/website АЛЛИСОН СЦХОУТЕН

16.05.2020 01:17:39

mr scott

Почитуван господине / ма Дали ви треба заем за итни случаи за да ги решите вашите финансиски потреби? Ние нудиме заеми кои се движат од 2.000 до 50.000.000,00 евра ние сме сигурни, силни, брзи и динамични, без кредитна контрола и нуди 100% гаранција за странски заеми за време на овој трансфер. УСЛУГИ ВКЛУЧУВА: * Лични заеми * Деловни заеми * Реновирање * Заеми за клиенти * Автоматски заеми итн .. Исто така, имаме заем во целосна валута со 2% каматна стапка на сите заеми .... Доколку сте заинтересирани да се вратите преку оваа е-пошта: accessloanfirm2030@gmail.com Е-пошта: accessloanfirm2030@gmail.com WhatsApp: +79265038734 Со почит, Г-дин Скот accessloanfirm2030@gmail.com

15.05.2020 14:26:27

Derris Smith

СИГУРЊА ПОНУДА РЕАЛНИХ ИНВЕСТИЦИОНИХ КРЕДИТА ЗА ГОВОР. Кредити за некретнине, зајмови правним особама, реалне финансије, понуда за лични и пословни зајам, наша понуда је брза и једноставна, дођите данас к нама тако да једном и за сва времена окончамо све ваше финансијске проблеме. Дајемо све врсте кредита, државне, приватне и пословне. Наша кредитна стопа је 2%. За даље информације контактирајте нас на е-маил адресе фирме на сурецасхлендинг@гмаил.цом

02.05.2020 16:06:48

Mrs Clara

Да ли вам треба финансијска помоћ? Да ли сте у било којој финансијској кризи или су вам потребна средства за покретање властитог посла? Да ли су вам потребна средства да подмирите дуг или отплатите рачуне или покренете добар посао? Да ли имате низак кредитни резултат и да ли вам је тешко добити капиталне услуге од локалних банака и других финансијских институција? Ево вам шанси да добијете финансијске услуге од наше компаније. Физичким лицима нудимо следећа финансирања - * Комерцијална финансије * Личне финансије * Пословне финансије * Финансирање изградње * Пословни финансије и много више: и много више по каматној стопи од 2%; Контактирајте нас Виа Емаил: mrscarollinalarryfastcash@gmail.com

29.04.2020 18:01:30

micheal murray

Добар дан, тако сам срећна јер сам управо данас добила зајам од 12 000 евра од ове добре компаније, можете их контактирати и ако вам је потребан брзи зајам, контактирајте их сада путем ове адресе е-поште: меркељорасфундингфирм@гмаил.цом или вхатсапп : +16026073029

27.03.2020 13:41:51

Bryan Stefan

Да ли вам треба хитан кредит? Заинтересованим лицима која траже кредит у доброј вери дајемо кредите. Нудимо широк спектар финансијских услуга: комерцијално планирање, комерцијално и развојно финансирање, хипотеке и хипотеке, зајмови за консолидацију дуга, пословни зајмови, приватни зајмови, студентски зајмови, зајмови са смањеном стопом од 3%. Молимо вас да нас контактирате због вашег осигураног и необезбеђеног зајма Заинтересовани кандидати треба да нам се јаве на е-маил: брианСтефанлоанфирм@оутлоок.цом или брианСтефанлоанфирм@гмаил.цом Контакт преко ВхатсАпп: +19792912614 С поштовањем, Г. Бриан Стефан

20.03.2020 21:11:53

Анонимен

Поштовани тражиоци кредита. Имате ли финансијских тешкоћа? Да ли желите да покренете сопствени посао? Ову кредитну компанију основале су организације за заштиту људских права широм света са једином сврхом помагања сиромашним и људима са финансијским тешкоћама. Ако желите да се пријавите за кредит, обратите нам се с детаљима у наставку: е-адреса: elenanino0007@gmail.com Име: Потребан износ зајма: Трајање кредита: Број мобилног телефона: Хвала вам и Бог вас благословио САМОПОУЗДАЊЕ Елена

27.01.2020 08:30:09

james michael

Поздрав свима. Видио сам коментаре људи који су већ добили кредит од кредита са чистим срцем, а затим сам одлучио да се пријавим на основу њихових препорука и пре само неколико сати сам на личном банковном рачуну потврдио укупан износ од 50.000,00 УСД који сам тражио. Ово је заиста одлична вест и саветујем свима којима је потребан прави зајам да се пријаве путем своје е-поште (jamesmichaelloanservices@yahoo.com) или Вхатсапп +16314912234, срећан сам што сам добио кредит који сам тражио

22.01.2020 23:52:24

mary anne

Пошаљите нам поруку remy.credit111@gmail.com Здраво, како си данас?? Да ли вам је потребан хитан зајам сада у наредних шест сати, без икаквог стреса или кашњења. РЕМИ.ЦРЕДИТ је овде да слове све ваше проблеме, а данас вам дајемо зајам по интерној стопи од 2%, пошаљите нам га сада за ваше хитне кредите Пошаљите нам е-пошту {remy.credit111@gmail.com} Пошаљите нам поруку remy.credit111@gmail.com Здраво, како си данас?? Да ли вам је потребан хитан зајам сада у наредних шест сати, без икаквог стреса или кашњења. РЕМИ.ЦРЕДИТ је овде да слове све ваше проблеме, а данас вам дајемо зајам по интерној стопи од 2%, пошаљите нам га сада за ваше хитне кредите Пошаљите нам е-пошту {remy.credit111@gmail.com}

03.01.2020 14:01:07

mary

Пошаљите нам поруку remy.credit111@gmail.com Здраво, како си данас?? Да ли вам је потребан хитан зајам сада у наредних шест сати, без икаквог стреса или кашњења. РЕМИ.ЦРЕДИТ је овде да слове све ваше проблеме, а данас вам дајемо зајам по интерној стопи од 2%, пошаљите нам га сада за ваше хитне кредите Пошаљите нам е-пошту {remy.credit111@gmail.com}

03.01.2020 14:00:46

Kim Morse

{Цоде360 Зајам} Затражите брзи и погодан начин плаћања рачуна и обнављање финансирања вашег пројекта по најјефтинијој цени 2%? Контактирајте нас данас на: (Code360optionsloancompany@gmail.com) Позајмљивање новца у року од 48 сати. Нудимо зајам за образовање, пословни зајам, Хипотекарни кредит, Пољопривредни зајам, Лични зајам, Ауто кредит итд. треба кредит са специфичном каматом. Кредит Цоде360 је сертификовано регистрован. Можете се обратити нашој корисничкој служби данас ако сте заинтересовани за кредите. Email:helpdesk@xtradeoption.com За више информација о зајму Цоде360 контактирајте Хустигтон Банк. >>>> https://xtradeoption.com/banking/ Срдачан поздрав,

13.10.2019 19:59:55

Kim Morse

Поштовани (Цоде360) Да ли тражите пословне зајмове, личне зајмове, стамбене кредите, аутомобиле, зајмове, студентске зајмове, зајмове за консолидацију дуга, неосигуране зајмове, пословне зајмове итд ... или вам је одбијен кредит од банке или финансијске институције за најнижи износ. разлог, у правом сте положају да платите кредитно рјешење! Посуђујемо новац компанијама и појединцима по ниским каматама и приступачним ценама 2% Заинтересовани? Email:helpdesk@xtradeoption.com Контактирајте нас ради праћења кредитног пословања и трансфера у року од 48 сати Детаљи пријаве: Име: Рођендан: Пол: Брачни статус: Адреса: Град: Држава / Покрајина: Поштански код: Земља: Телефон: Е-маил: Сврха кредита: Износ позајмице: Кредит термин: Нето приход месечно: Пошаљите нам е-пошту @ {Code360optionsloancompany@gmail.com} А за више информација о нама посетите нашу веб адресу на www.Xtradeoption.com    Срдачан поздрав, Госпођо Ким

13.10.2019 19:12:40

Kim Morse

{Цоде360 Зајам} Затражите брзи и погодан начин плаћања рачуна и обнављање финансирања вашег пројекта по најјефтинијој цени 2%? Контактирајте нас данас на: (Code360optionsloancompany@gmail.com) Позајмљивање новца у року од 48 сати. Нудимо зајам за образовање, пословни зајам, Хипотекарни кредит, Пољопривредни зајам, Лични зајам, Ауто кредит итд. треба кредит са специфичном каматом. Кредит Цоде360 је сертификовано регистрован. Можете се обратити нашој корисничкој служби данас ако сте заинтересовани за кредите. Email:helpdesk@xtradeoption.com За више информација о зајму Цоде360 контактирајте Хустигтон Банк. >>>> https://xtradeoption.com/banking/ Срдачан поздрав,

13.10.2019 19:08:45

Важи ли пословна и лична понуда за зајмове?

Специјализовани смо за финансијске услуге, нудећи локалне / међународне зајмове, пружајући осигуране и необезбеђене опције позајмљивања појединцима и органима за сарадњу по веома конкурентним стопама зајма и флексибилним условима да испуне било које финансијске околности. Није важно да ли имате лошу кредитну оцену, и даље вам можемо пружити брзу готовину за неочекивано. Контактирајте нас сада за брзе и повољне зајмове који одговарају свим буџетима и захтевима. socialfundltd@gmail.com

13.10.2019 05:07:06

Milan

Добар дан свима Требате хитан зајам? Пријавите се са мојом компанијом путем (capitalfunding.usa.org@gmail.com) ако вам је потребан хитан зајам, јер нудимо најбољу кредитну услугу широм света. Да ли вам треба новац за плаћање рачуна? Да ли вам је потребан кредит за покретање новог посла? Имате ли недовршен пројекат при руци због лошег финансирања? Да ли вам треба новац да инвестирате у неку област специјализације која ће вам профитирати? и не знате шта да радите. Пружамо све врсте кредита, као што су; Пословни зајмови (до 20 милиона) Лични зајмови (до 5 милиона) Консолидација дуга Међународни зајмови Породични кредит и много више. Добијање легитимног зајма одувек је био огроман проблем Људима који имају финансијски проблем и потребно им је решење, многим људима је толико тешко добити кредит од капитала од локалних банака или других финансијских института због високе каматне стопе, недовољне колатерала, омјер дуга и прихода, низак кредитни резултат и многи други разлози Ако сте забринути због добијања зајма, не брините више јер вам можемо пружити кредит који вам је потребан. За даље детаље о добијању кредита, молимо Вас да одмах одговорите на овај емаил: (capitalfunding.usa.org@gmail.com) Имајте на уму да је зајам дат по каматној стопи од 3%, љубазно нам се јавите сада ако желите. Назив компаније: Елементс Цапитал Фунд Адреса електронске поште: capitalfunding.usa.org@gmail.com Број телефона (ВхатсАпп): +4915758108767

12.10.2019 23:40:21

IVANA PEDRO

Тражите прави кредит? овде сте на правом месту за своја кредитна решења! компанијама и појединцима нудимо све врсте зајмова у било којем износу по ниској и приступачној каматној стопи од 3%. Наш капитални и позајмљивање поступак је сигуран, оригиналан и 100% обезбеђен и загарантован. Заинтересовани ме контактирају преко е-маила на; (ivanapedro85@gmail.com)

27.08.2019 07:36:23

HELENA HERNANDEZ

Здраво, Да ли тражите прави кредит? имате ли дуговања и треба вам новац да бисте платили рачуне, да ли вам је потребан хитан зајам да бисте започели нови посао или побољшали посао? Да ли вам треба кредит за куповину аутомобила или куће? имате ли недовршен пројекат на дохват руке због неадекватног финансирања? Имате ли низак кредитни резултат и тешко добијате капиталне услуге од локалних банака и других финансијских института? Да ли вам је потребан инвестициони зајам за инвестирање у одређеним областима специјализација, управо сте овде на правом месту за своја кредитна решења! Фирмама и појединцима нудимо све врсте кредита у било којем износу по ниској и приступачној каматној стопи од 3%. Наш процес капитала и позајмљивања је сигуран, оригиналан и 100% обезбеђен и загарантован. Заинтересовани, контактирајте ме сада путем е-маила; (helenahernandez432@gmail.com)

27.08.2019 07:35:37

Анонимен

Добродошли у Барри Хамилтон фондове Да ли сте безуспјешно покушали добити кредите од банака? Хитно треба новац да се извуче из дуга? Треба вам новац за проширење или успостављање вашег Сопствени бизнис? Добити зајам од једне од водећих британских кредитних компанија. Барри Хамилтон Фундсис један од највећих осигураних компанија у Великој Британији и наше љубазно и искусно особље може да обради вашу пријаву брзо и ефикасно. Можете позајмити на било који рок од 1 до 25 година и позајмити било који износ од 2.000 до 50.000.000,00 долара за било коју сврху. Врсте кредита које нудимо укључују: Лични кредити Краткорочни кредити Кредити за консолидацију дуга Онлине кредити Брзи кредити Намјенски кредити Услови кредита Лоше кредитне зајмове Јефтини зајам Неповољни кредитни кредити Зајам Лоши проблеми са кредитима Осигуран кредит Са ниском каматном стопом од 2% у свим деловима света. Апликација је на располагању кандидатима који имају 18 и више година. За више информација, молимо контактирајте путем е-поште: (пионеерфинанциаллоан@гмаил.цом) (pioneerfinancialloan@gmail.com) Поздрави Барри Хамилтон

19.07.2019 05:09:04

Анонимен

Добродошли у Барри Хамилтон фондове Да ли сте безуспјешно покушали добити кредите од банака? Хитно треба новац да се извуче из дуга? Треба вам новац за проширење или успостављање вашег Сопствени бизнис? Добити зајам од једне од водећих британских кредитних компанија. Барри Хамилтон Фундсис један од највећих осигураних компанија у Великој Британији и наше љубазно и искусно особље може да обради вашу пријаву брзо и ефикасно. Можете позајмити на било који рок од 1 до 25 година и позајмити било који износ од 2.000 до 50.000.000,00 долара за било коју сврху. Врсте кредита које нудимо укључују: Лични кредити Краткорочни кредити Кредити за консолидацију дуга Онлине кредити Брзи кредити Намјенски кредити Услови кредита Лоше кредитне зајмове Јефтини зајам Неповољни кредитни кредити Зајам Лоши проблеми са кредитима Осигуран кредит Са ниском каматном стопом од 2% у свим деловима света. Апликација је на располагању кандидатима који имају 18 и више година. За више информација, молимо контактирајте путем е-маила: Пионеерфинанциаллоан@гмаил.цом Поздрави Барри Хамилтон

19.07.2019 05:06:34

WALTER

Trebate li zajam? nudimo sve vrste kredita kao što su osobni zajmovi, debt consolidation zajam, venture capital, poslovni zajam, obrazovni zajam, home zajam, i zajam za bilo kojeg razloga i hitne potrebe !. uz kamatnu stopu od 3% Jeste li odbili vašu banku? Imate li loše kredit? Imate li neplaćene račune? Jeste li u dugovima? Trebate li osnovati tvrtku? Više se ne brinite jer smo tu da vam ponudimo priliku da dobijete kredit. Naš zajam varira od bilo kojeg iznosa po vašem izboru. Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas na ovu e-mail adresu: Obavezno: ________ 5. Trajanje: _____ 6. Spol: _____ 7. Zanimanje: ________ 8. Mjesečni prihod: _______ 9. Datum rođenja: ________ 10. Broj telefona: _________ Email: pravexfinancialservice@gmail.com Whatsapp +34631881585

25.06.2019 16:24:11

Kim Morse

Пружамо личне кредите и пословне кредите уз приступачну каматну стопу од само 2% годишње, али на мјесечној основи. Ми радимо локално и међународно, наши извори финансирања су специјализовани за креативна решења која ће задовољити ваше потребе за ширењем, растом, итд. @{Code360optionsloancompany@gmail.com} Email: helpdesk@xtradeoption.com Подаци: Име: Рођендан: Сек: Статус брака: Адреса: Град: Држава / провинција: Поштански код: Земља: Телефон: Е-маил: Сврха кредита: Износ позајмице: Кредит термин: Нето приход по месецу: молимо посетите нашу веб адресу: https://xtradeoption.com/banking/ Бог благослови Гђо Ким

19.06.2019 03:27:24

John William

Ам Јохн Виллиам, нудимо кредите појединцима, фирмама и органима за сарадњу на 2% каматна стопа за укидање, минимални износ који се може позајмити 2.000,00 евра до максимално 10 милиона евра Емаил: ецотрустлоанфирм@гмаил.цом. ПОДНЕСИТЕ ПОДАТКЕ О ПРИЈАВИ КРЕДИТА. Име_________ Презиме: _________ Име: _________ Пол: _________ Брачно стање: _________ Контакт: _________ Град / Зип Цоде: _________ Земља: _________ Датум рођења: _________ ЗАХТЕВ ЗА ЗАЈМУ Износ зајма__ Трајање кредита: _________ Приход месечни / годишњи приход: _________ Занимање: _________ Намјена кредита: _________    Телефон: _________

10.06.2019 09:46:16

Анонимен

Драги тражиоци кредита Имате ли финансијских проблема? Желите ли покренути властити посао? Ова кредитна компанија је основана организација за људска права широм свијета са једином сврхом да помогне сиромашнима и људима са финансијским потешкоћама у животу. Ако желите да се пријавите за кредит, јавите нам се са детаљима испод емаил: elenanino0007@gmail.com Име: Потребан износ кредита: Трајање кредита: Број мобилног телефона: Хвала вам и Бог вас благословио САМОПОУЗДАЊЕ Елена

05.06.2019 11:45:53

marycoleloancompany212@gmail.com

Драги господине / госпођо КРЕДИТ КАО БРЗО КАО МОГУЋЕ У 2 ДАНА. Мари Цоле Финансијски фонд плц Комерцијални и лични ,, Кућни, пословни зајам за 2% каматне стопе. Име: ..... Презиме: ...... Цоунтри ....... Број телефона: ..... Занимање: ...... Аге: ....... ...... Сек ...... Брачни статус: ...... Потребан износ зајма ...... Мјесечни приход ...... Трајање кредита ..... Контактирајте нас на марицолелоанцомпани212@гмаил.цом Хвала и Бог благослови Поздрави,

02.06.2019 13:01:16

Roberto Anderson

Здраво, ја сам Хелен Фринцх, тренутно живим у Минхену, Немачка. У овом тренутку сам удовица са четворо деце и била сам заглављена у финансијској ситуацији у мају 2018. године и морала сам рефинансирати и платити своје рачуне. Покушао сам тражити кредите од неколико кредитних компанија, како приватних тако и корпоративних, али никад успјешно, а већина банака је одбила мој кредит. Али како Бог то жели, упознао сам се са Божјим човеком, приватним зајмодавцем који ми је дао зајам од 100.000 ЕУР и данас поседујем бизнис и моја деца су у реду у овом тренутку, ако би требало да ступите у контакт са било којим компанија са референцом да осигура необезбеђени кредит, без кредитне провјере, без потписника са само 2% каматне стопе и бољим плановима плаћања и распоредом, контактирајте г. Роберта Андерсона (робертоандерсонлоан.инц@гмаил.цом). он не зна да ја ово радим, али сада сам веома сретан и одлучио сам да ће људи знати више о њему, а такође желим да га Бог још више благослови. Можете га контактирати путем његове е-поште: РОБЕРТОАНДЕРСОНЛОАН.ИНЦ@ГМАИЛ.ЦОМ.

26.04.2019 15:29:06

SERGEY YAKUBOVA

ПОМОШНА ПОНУДА ЗА КРЕДИТ БЕЗ НАПРЕДНИ НАДОМЕСТОЦИ Здраво, Кои се вашите финансиски потреби? Ние даваме заеми од минимум од 2.000,00 американски долари до максимум 100,000,000.00 $ со удобно времетраење што се движи од 1 до 30 години со многу намалена каматна стапка од 3%. Контактирајте не преку е-пошта: constantloanfirm1@gmail.com или yakubovasergey@gmail.com Дали ви треба бизнис кредит? Дали ви треба личен заем? Дали сакате да купите автомобил? Дали сакате да рефинансирате? Дали ви треба хипотека за заем? Дали ви треба огромен капитал за да го започнете вашиот деловен предлог или проширување? Дали сте изгубиле надеж и мислите дека нема излез, а вашите финансиски оптоварувања сè уште постојат? Ве молиме не двоумете се да контактирате со нас за можна деловна соработка Контактирајте не преку е-пошта: constantloanfirm1@gmail.com                                     constantloanfirm@yahoo.com

09.04.2019 03:41:39

NORTION LOAN CONSULTANT

Good day, Nortion Loan Consultant is here to make sure you get the best loan for your business or pay bills. Just answer few simple question and meet up with the terms and conditions. Contact us now for a loan at the rate of 2.5% in all loan, it is Easy, Fast and secured. Contact Informations EMAIL: nortionloanconsultant@gmail.com TELEPHONE:+17815611941 WHATSAPP: +15183806243 FACEBOOK: Nortion Loan Consultant TWITTER: @nortionloanC INSTAGRAM: @nortionloanconsultant A loan transaction you can trust.

04.04.2019 05:57:09

Diana Patrick

Поздрав свима тамо, надам се да сте сви добро? Моје име је госпођа Диана Патрицк, долазим из Охаја, прије неколико мјесеци сам била увучена у лошу финанцијску ситуацију и требала ми је хитна посудба да платим рачуне и финанцијски се вратим на ноге због моје тренутне финанцијске ситуације моја банка одбила да ми дају зајам тако да ми није преостала ниједна друга могућност него да потражим необезбјеђени кредит на интернету, у процесу мог истраживања био сам жртва преваре и изгубио сам скоро 1.500 долара и био сам у више невоља и скоро сам дао надале су се да ће добити кредит док не нађем он-лине пост, то је било заједничко сведочење господина Ерика из држава Њу Џерзи које сведочи о томе како је добио 50.000 долара од Карен Финанце Инц. након што је прочитао овај пост и одлучио да контактирам Карен Финанце Инц. путем е-поште: (каренроналдфинанце@хотмаил.цом) контакт је подијељен у посту, мој неосигурани захтјев за кредит од 600.000 долара је одобрен у року од 72 сата од мог захтјева и мој кредит је плаћен на мој банковни рачун без икаквог пропуста. Желим изразити своју дубоку захвалност и такођер савјетовати тражиоце кредита да буду врло опрезни јер има много превараната тамо с једином сврхом да преваре невине тражитеље кредита, па ви морате бити опрезни и будни. којима је потребан кредит Препоручујем Карен Финанце Инц, можете контактирати на е-маил: (каренроналдфинанце@хотмаил.цом) Хвала вам што сте прочитали моје сведочење, желим вам срећу. Ваш Диана Патрицк.

27.03.2019 04:22:46

Елена

Драги тражиоци кредита Имате ли финансијских потешкоћа? Желите ли покренути властити посао? Ова кредитна компанија је основана организација за људска права широм свијета са једином сврхом да помогне сиромашнима и људима са финансијским потешкоћама у животу. Ако желите да се пријавите за кредит, јавите нам се са детаљима испод емаил: elenanino0007@gmail.com Име: Потребан износ кредита: Трајање кредита: Број мобилног телефона: Хвала вам и Бог вас благословио САМОПОУЗДАЊЕ Елена

12.03.2019 12:49:36

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.