• 03 Юни 2023 |
 •  USD / BGN 1.8172
 •  GBP / BGN 2.2761
 •  CHF / BGN 2.0043
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 14°C

До 10 години Македония ще стане мюсюлманска държава

До 10 години Македония ще стане мюсюлманска държава

/КРОСС/ Любчо Георгиевски, първи вицепрезидент на Република Македония след обявяването на независимостта й през 1991 г., председател на партията ВМРО-ДПМНЕ от нейното основаване до май 2003 г. и настоящ председател на ВМРО Народна партия. През юни 2006-а Георгиевски придобива българско гражданство на основание на български произход.

Г-н Георгиевски, изявлението на Ердоган, в което той прокара историческата връзка между Турция и Тракия от Разград през Солун, Вардар до Сараево, предизвика остра реакция в София и в Атина. Каква беше реакцията в Македония?
- Реакцията в Македония беше крайно недостатъчна. Почти нито една от централните медии - и електронните, и печатните - не отбеляза това изказване. Нямаше и официална реакция на държавните институции.

- Обяснението какво е?
- Трябва да го търсим в политиката, която Скопие води по отношение на Анкара. Македония смята Турция за приятел. Затова и Македония проспа новината, която Ердоган ни сервира. За разлика от мигновените реакции, които може да предизвика коментар за Македония на някой неизвестен журналист от България или на историк.

- Вие предлагахте преди десетина години създаването на етнически чисти държави на Балканите. Спомням си тази ваша теза като предпоставка за мир и развитие на региона. Отказахте ли се от нея? Разбрахте ли, че това е невъзможно?
- Да, тази теза съм я развил преди 12 години. Исках това да стане на балканска конференция, на която всичките държави да дадат своето съгласие това да бъде стъпка към мира, а не да се изправим пред война. Тезата произлизаше от факта, че към този момент имаше две сръбски, две хърватски, две проалбански държави. Ако анализираме днес ситуацията, ще видим, че процесите не са мръднали напред. Босна съществува само на хартия, там реално държава не функционира, ако трябва да сме искрени. Косово все още е разделено и ще продължава да създава проблеми между албан­ците и сърбите. Македония е в перманентна нестабилност, чието оцеляване днес зависи само от добрата воля на албанците. Разбрах, че идеята ми не може да проработи, и вече не съм активен неин радетел. И в същото време не вярвам по друг начин освен чрез общо разбирателство да се успокои ситуацията на Балканите.

- Впечатлиха ме думите ви в предварителния ни разговор, че Македония може да се превърне в третата албанска държава. Пояснете, моля!
- Да. Това е реално. Ако погледнете демографските процеси в Република Македония, ще видите, че те са страшни. През 2012 г. от всички родени деца в Македония 50% са християни и 50% - мюсюлмани. Спадът на македонците годишно е 4-5% , а ръстът на албанците и другите мюсюлмани е 3-4%. Ако този процес продължи, след 7-8 години можем да предположим, че Македония ще бъде мюсюлманска държава, а след 15 години ще стане албанска държава. Това е проста математика и е лесно да се пресметне. Който иска да гледа стратегически на Балканите, трябва да има предвид факта, че през 2020 г. ще се наложи да третира Македония като четвърта мюсюлманска държава в Европа. И ще ви кажа още нещо - дотогава проблемът ще бъде наш, македонски. А от този момент нататък проблемът ще бъде балкански и европейски.

- Тогава излиза, че неоосманизмът жъне успехи в Източна Европа?
- Ние говорим с вас в момент, в който Македония се възхищава на неоосманизма.

- Защо?
- Защото Турция е единствената държава в Европа и света, която ни казва: „Вие сте прави!" Ние сме въодушевени от тази позиция на Турция. И максимално сме отворили вратите си за турската културна и икономическа експанзия чрез телевизионни програми, чрез масово навлизане на турския бизнес във всички сфери в Македония. Основни и средни училища за малки турчета се отварят във всичките градове у нас. В момента в Македония има повече от 1000 турски студенти. Те не само учат в Македония, голям процент от тях се женят и остават тук. Другият сериозен момент е засиленият процес на турцизиране на македонските роми. В Източна Македония масово се преименуват ромите в турци. И което е много интересно, ромите не само декларират, че са турци, те искат и в училищата да има паралелки, в които да се учи на турски език. И държавата им разреши това. Към тях трябва да прибавим и македонците мюсюлмани (торбешите), които също масово се турцизират и ислямизират. Така че, ако искате да видите неоосманизма на живо, елате в Македония. Ще ви направи впечатление, че този процес на турцизиране ние го правим с кеф, защото всички други са ни неприятели, а само Турция показва приятелство.

- А това как кореспондира с тезата, която в момента се развива в Македония, за античния произход на македонците, т.нар. антиквизация?
- В Македония се развиват няколко силни процеса. Единият е демографски - македонското мнозинство се стопява. Вторият е масовата ислямизация. Третият е сърбизацията и четвъртият - антиквизацията. Ние правим всичко възможно само и само да не съхраним името Македония. Някаква какофония ни е обзела. Ние сме всякакви, само не и македонци.

- И не искате да припознаете българската си връзка.
- То е парадоксално! Аз понякога се плаша. Дали тези процеси, които се развиват в момента у нас, не са истински страх от реалността с кой народ сме най-близки и с кой народ делим една и съща история

- Миналата седмица вашият външен министър беше в София, но срещата му с г-н Вигенин е завършила без конкретни резултати. Ясно е, че докато в Македония фалшифицират историята, ЕС ще бъде мираж за вас. Това съзнава ли се в Скопие?
- Аз мисля, че делът на историята на Македония и България не трябва да е в основата на този договор, по който не може да се постигне съгласие сега. Когато с г-н Иван Костов подписахме общата декларация за добросъседство (22 февруари 1999 г.), тя не се занимаваше с история. Тогава отношенията между Македония и България бяха на най-високо ниво. Затова основата на договора между България и Македония сега трябва да бъде именно декларацията от 1999-а. Това, което ме изненадва днес, е, че във ВМРО-ДПМНЕ, партията, която аз оставих като наследство, не искат и да чуят за тази декларация. Мъчно ми е, че Македония и България се лишават от такива договори. Факт е, че антибългарската политика в Македония е на сцената и през тези 20 години демокрация.

- Смятате ли, че ще дойде момент на отрезвяване, че вместо да ни разделя, общата история може да ни събира?
- Що се отнася до споделянето на общата история, аз изпадам в парадоксална ситуация. Като се каже, че трябва да прославим някоя историческа личност или историческа дата в България, цялата политическа, интелектуална и медийна общност в Македония се надига. А през последната година ние отпразнувахме три годишнини, които са нанесли драматични щети на държавата ни. Първата бе 100-годишнината от влизането на сърбите в Македония през Балканската война - отпразнувахме го заедно със сърбите в Куманово. Втората изява беше при честването в центъра на Скопие на крал Душан, основателя на Сърбия. Третият момент е изграждането на сръбски офицерски дом на площада на Скопие и на сграда, която беше символ на сръбската окупация на Македония. И трите повода, които ги отбелязваме заедно със сърбите, са свързани с окупацията ни и малтретирането ни. А за общата ни, реална история с България, не искаме да чуем - нито празник да прославим, нито личност. Спомням си, когато с г-н Костов поставихме заедно цвете на гроба на св. Кирил в Рим, каква жестока беше реакцията в Македония. Много ми е мъчно, че и след 20 години самостоятелност нашата държава е просръбски ориентирана. Това ще бъде катастрофа за македонската нация! В тези 20 години сърбите ни нанесоха толкова щети - плашехме се от Милошевич да не влезе в Македония с танкове; откраднаха всички оръжия, които България ни даваше без пари, имаше индикации, че дори и кризата от 2001 г. е предизвикана от Сърбия. Все им прощаваме на сърбите, а всяка инициатива, която идва от България, е блокирана. Няма как тази политика да завърши добре за Македония.

- А спорът с Гърция за името как трябва да се разреши?
- Това, което Гърция иска от Македония, не е нормално и не е в съгласие с международните норми. Всички знаем, че както има македонци в Гърция, така има и македонци в България. Но България никога не е направила проблем по този въпрос. Проблемът беше измислен, но ето вече 22-23 години ние не можем да го решим. Факт е, че тяхната позиция стана позиция и на НАТО, и на ЕС. Аз смятам, че имената Горна Македония или Северна Македония не биха били абсолютно никаква катастрофа за македонския суверенитет.

- Гърция съгласна ли е на този вариант?
- Гърция приема вариантите „Република Горна Македония" и „Република Северна Македония".

- Смятате ли, че България трябва да облекчи режима на даване на гражданство? За македонските граждани се иска да докажат български произход, а това е много трудно при тази реалност в Македония.
- Това е работа на българската държава. Неотдавна излезе информация, че след македонците, които получават българско гражданство, на второ място са тези, които получават кипърско гражданство. Никой в Македония не реагира, защото кипърците са гърци. А гърците са ни най-големите неприятели. В момента в Македония има над 10 000 граждани, които имат сръбско гражданство. Никой и за това не прави проблем. Проблемът е само българското гражданство.

- Казват, че голяма част от македонците, които искат български паспорт, го правят с цел да заминат в друга страна членка на ЕС.
- Да, да. Това са тези, които гледат икономическия интерес. Македонците масово напускат страната. Източна Македония е в демографски срив. Това е следствие, първо, от икономическата безнадежност, която дава македонската държава, а оттам е и ниската раждаемост. А в Западна Македония, където албанците са мнозинство, кипи живот, улиците са пълни с хора, с магазини, с ресторанти.

- Днес в Македония не се ли приема за плюс фактът, че ние първи признахме Република Македония?
- Това се минимизира. Ние много добре знаем, че Европа не искаше да признае Македония и България се противопостави на европейската политика. Направи избор на своя глава. Аз ги говоря тези неща и в Македония, но там никой не иска да ме чуе.

Интервю на Валерия Велева, "Преса"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

strnadova

Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sazbou 3%. V ekonomii nabízím půjčky od 50 000 do 90 000 000 Kč. Podmínky mé půjčky jsou velmi jasné a srozumitelné. Můj věřitel je velmi spolehlivý a dochvilný. Pro více informací mě prosím kontaktujte na mé emailové adrese: Strnadovahana9@gmail.com

14.05.2023 13:26:24

Ингрид

Поштовани тражитељи кредита. Да ли имате финансијских потешкоћа? Да ли желите да покренете сопствени бизнис? Ова кредитна компанија основана је као организација за људска права широм света са јединим циљем да помогне сиромашним и финансијски угроженим људима. Ако желите да се пријавите за кредит, контактирајте их користећи доле наведене податке: е-маил: elenanino0007@gmail.com име: Потребан износ кредита: Трајање кредита: Број мобилног телефона: Хвала вам и Бог вас благословио Ингрид

10.01.2023 22:57:48

Sheikh Hussein

Black Magic Dark Spell Removal and Protection Expert - The Most Powerful Native Traditional Psychic Herbalist Healer, Voodoo Witchcraft Master and Magic Spell Caster Call/WhatsApp/Viber/Telegram ☎+27765274256 Negatve Energy and Evil Spirit Cleansing Rituals The bad luck cleansing ritual spells are meant for those looking for a solution to reveal bad hex from their families, homes, houses, businesses, careers, relationships and marriages. When we cast the cleansing rituals from your life we shall have to first to go through the psychic reading medium. Black Magic Curse Removal Expert in, Black Magic Protection, Breaking and Reversing of Black Magic Spell Curses. Call ☎ +27765274256 Black Magic Protection and Removal Worldwide Online Professional Services ☎ +27765274256 Voodoo Witch Doctor, Dangerous Black Magic Witchcraft Master in Australia Black Magic Love Spells To Control Wife or Husband, How To Remove Black Magic From Husband or Wife Call ☎ +27765274256 Long Distance Spell Caster, Black Magic Witchcraft and Sorcerer, Psychic Herbalist Healer and Voodoo Revenge Priest Call ☎ +27765274256 Black Magic Expert in Africa +27765274256 Black Magic in United States +27765274256 Black Magic Protection in U.S.A Call ☎ +27765274256 World's Top Psychic Healer, Spiritualist and Black Magic Voodoo Witchcraft Master Priest Call ☎ +27765274256 in North America - Canada, Alaska, (Newfoundland, Hudson Bay), United Sates of America, Oceania, Polynesia, Melanesia, Pacific Islands, Australia, Kiribati, Fiji, Tahiti, Bora Bora, Hawaii, New Caledonia, Caroline Islands Tuvalu, Samoa, Tonga, Solomon Islands, Marshall Islands, Micronesia, Cook Islands and Marquesas Islands), Central America, West Indies, Greater Antilles, South America, Africa, South East Asia, Middle East, Western Europe, Scandinavia, Balkans, Slavic Nations, Greenland, Europe, Asia, Arctic Circle, U.S.S.R and Antarctica. Black Magic Expert in Africa Call ☎ +27765274256 Black Magic in Melbourne Call ☎ +27765274256 Black Magic Protection in Victoria, Australia Call ☎ +27765274256 Black Magic Sorcery and Witchcraft Call ☎ +27765274256 Black Magic Voodoo Witchcraft Specialist in Australia Call ☎ +27765274256 Breaking Black Magic Witchcraft Spells and Hex Curses Call ☎ +27765274256 Call Sheikh Hussein Call ☎ +27765274256 Sheikh Hussein Black Magic Expert Rituals To Cleanse Your House of Negative Energy or Evil Spirits Call ☎ +27765274256 Sheikh Hussein Sangoma Witchcraft Call ☎ +27765274256 Are You Cursed? Throught the years I have freed clients from pretty awful curses, and set their lives back on the road to recovery, including resolving some health problems that had left their doctors scratching their heads. If you feel like your life is nothing but a series of unfortunate events, I can help. Contact Sheikh Hussein Call now for more information WhatsApp/Telegram/Botim/Viber: ☎ +27765274256 E-Mail: sheikhhussein@protonmail.com Visit: https://www.darkenergyremoval.co.za

24.12.2022 00:47:24

Emilia

здраво свима, видео сам коментаре људи који су већ добили своје кредите од ЦЛАИЛОАНС-а, а затим су одлучили да се пријаве у складу са њиховим препорукама и пре неколико сати сам потврдио укупан износ од 65,177 долара на свом личном банковном рачуну како је тражено. то су заиста сјајне вести и саветујем свима којима је потребна стварна позајмица да контактирају цлаилоанс путем е-поште: цлаитонросе107@гмаил.цом ВхатсАпп: +4915213849667.

22.12.2022 07:27:38

Joshua Benjamin

Да ли сте тражили опције финансирања за куповину нове куће, изградњу, кредит за некретнине, рефинансирање, консолидацију дуга, личне или пословне сврхе? Добродошли у будућност! Финансирање је олакшано са нама. Контактирајте нас јер нудимо нашу финансијску услугу по ниској и приступачној каматној стопи од 3% за дуг и краткорочни кредит, са 100% гаранцијом зајма, Заинтересовани апликант треба да нас контактира за даље процедуре за добијање кредита путем: joshuabenloancompany@aol.com

29.11.2022 17:52:38

James Hinson

I am a private loan lender who gives out loans to individuals, companies, and government establishments at a low interest rate of 2%. We know that there are lots of families out there who live on paycheck and others that cannot take care of their financial obligations and for this reason, I'm here for financial restoration. Email us for more info via: agenthinson@gmail.com

09.11.2022 17:09:32

Hinson

Би хувь хүн, аж ахуйн нэгж, төрийн байгууллагуудад 2 хувийн бага хүүтэй зээл олгодог хувийн зээлдүүлэгч юм. Цалингаараа амьдардаг олон гэр бүл, санхүүгийн үүргээ биелүүлж чадахгүй бусад хүмүүс байдгийг бид мэднэ. Дэлгэрэнгүй мэдээллийг: agenthinson@gmail.com хаягаар бидэнд илгээнэ үү

09.11.2022 17:08:13

Hinson

Би хувь хүн, аж ахуйн нэгж, төрийн байгууллагуудад 2 хувийн бага хүүтэй зээл олгодог хувийн зээлдүүлэгч юм. Цалингаараа амьдардаг олон гэр бүл, санхүүгийн үүргээ биелүүлж чадахгүй бусад хүмүүс байдгийг бид мэднэ. Дэлгэрэнгүй мэдээллийг: agenthinson@gmail.com хаягаар бидэнд илгээнэ үү

09.11.2022 17:07:45

Kovic

Да ли је потребан кредит? Ако да, контакт информације испод. контакт емаил: skyfinance88@gmail.com Вхатсапп:+17186917827

26.09.2022 15:49:18

Berus

Да ли је потребан кредит? Ако да, контакт информације испод. контакт емаил: скифинанце88@гмаил.цом Вхатсапп:+17186917827

26.09.2022 05:25:59

Анонимен

Имате ли нужда от заем???? Лични заеми или бизнес заеми???? Говори с мен за това. ИМЕ ЗА КОНТАКТИ: г-н Петр Бузек, при интерес, моля, свържете се с нас на::::::petrbuzekloanfirm@gmail.com Whatsapp сега: +639451256230

16.08.2022 12:31:03

Анонимен

Понуда личних и инвестиционих кредита Нудимо кредите озбиљним појединцима по ниској каматној стопи од 3%. Да ли треба да платите своје рачуне или вам је потребан инвестициони кредит? Ово је право место да добијете финансијску помоћ која вам је потребна. Нудимо минимално 5000,00 € до максимално 50,000,000,00 €. Пошаљите нам е-пошту на: mobilfunding1999@gmail.com за више информација Поздрави

16.07.2022 08:36:03

Анонимен

ДАЛИ ВИ ТРЕБА ФИНАНСИСКА ПОМОШ? ДАЛИ СТЕ ВО ФИНАНСИСКА КРИЗА ИЛИ ПОТРЕБНИ СЕ ФОНД ЗА ЗАПОЧНУВАЊЕ СО СОПСТВЕН БИЗНИС? ДАЛИ ВИ ПОТРЕБНИ СРЕДСТВА ЗА ДА ГО ЗНАЕТЕ ВАШИОТ ДОЛГ ИЛИ ДА ГИ ПЛАЌАТЕ СМЕТКИТЕ ИЛИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДОБАР БИЗНИС? контактирајте со нашите преку е-пошта ( henryadersoncreditinvestment@gmail.com

27.06.2022 17:30:57

Анонимен

ДАЛИ ВИ ТРЕБА ФИНАНСИСКА ПОМОШ? ДАЛИ СТЕ ВО ФИНАНСИСКА КРИЗА ИЛИ ПОТРЕБНИ СЕ ФОНД ЗА ЗАПОЧНУВАЊЕ СО СОПСТВЕН БИЗНИС? ДАЛИ ВИ ПОТРЕБНИ СРЕДСТВА ЗА ДА ГО ЗНАЕТЕ ВАШИОТ ДОЛГ ИЛИ ДА ГИ ПЛАЌАТЕ СМЕТКИТЕ ИЛИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДОБАР БИЗНИС? контактирајте со нашите преку е-пошта ( henryadersoncreditinvestment@gmail.com

27.06.2022 17:30:57

Анонимен

ДАЛИ ВИ ТРЕБА ФИНАНСИСКА ПОМОШ? ДАЛИ СТЕ ВО ФИНАНСИСКА КРИЗА ИЛИ ПОТРЕБНИ СЕ ФОНД ЗА ЗАПОЧНУВАЊЕ СО СОПСТВЕН БИЗНИС? ДАЛИ ВИ ПОТРЕБНИ СРЕДСТВА ЗА ДА ГО ЗНАЕТЕ ВАШИОТ ДОЛГ ИЛИ ДА ГИ ПЛАЌАТЕ СМЕТКИТЕ ИЛИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДОБАР БИЗНИС? контактирајте со нашите преку е-пошта ( henryadersoncreditinvestment@gmail.com

27.06.2022 17:30:56

Анонимен

ДАЛИ ВИ ТРЕБА ФИНАНСИСКА ПОМОШ? ДАЛИ СТЕ ВО ФИНАНСИСКА КРИЗА ИЛИ ПОТРЕБНИ СЕ ФОНД ЗА ЗАПОЧНУВАЊЕ СО СОПСТВЕН БИЗНИС? ДАЛИ ВИ ПОТРЕБНИ СРЕДСТВА ЗА ДА ГО ЗНАЕТЕ ВАШИОТ ДОЛГ ИЛИ ДА ГИ ПЛАЌАТЕ СМЕТКИТЕ ИЛИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДОБАР БИЗНИС? контактирајте со нашите преку е-пошта ( henryadersoncreditinvestment@gmail.com

27.06.2022 17:30:56

Анонимен

ДАЛИ ВИ ТРЕБА ФИНАНСИСКА ПОМОШ? ДАЛИ СТЕ ВО ФИНАНСИСКА КРИЗА ИЛИ ПОТРЕБНИ СЕ ФОНД ЗА ЗАПОЧНУВАЊЕ СО СОПСТВЕН БИЗНИС? ДАЛИ ВИ ПОТРЕБНИ СРЕДСТВА ЗА ДА ГО ЗНАЕТЕ ВАШИОТ ДОЛГ ИЛИ ДА ГИ ПЛАЌАТЕ СМЕТКИТЕ ИЛИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДОБАР БИЗНИС? контактирајте со нашите преку е-пошта ( henryadersoncreditinvestment@gmail.com

27.06.2022 17:30:56

Анонимен

данас сам узбуђен. Видео сам неколико коментара људи који су већ добили кредит од ЛАПО М-Ф па сам одлучио да се пријавим на основу популарних препорука и само пре неколико сати сам потврдио укупан износ од 28.500 евра на свом рачуну. Ово је заиста сјајна вест и саветујем свима којима је потребан прави зајам да се пријаве путем своје е-поште: лапофундинг960@гмаил.цом Вхатсапп +447883183014

10.02.2022 19:27:55

Mr Jeffery

Do you Need Instant Loan from $2,000 to $50,000,000.00 with no collateral required and receive a no obligation loan approval.We welcome the opportunity to show you how effective we are at helping our clients obtain the money they need to succeed. Our professional staff is available for a Free Consultation.At Patiala legitimate company Pvt , contact us now 2% interest rate, both long and short term cash reply to us (Whats App) number: +919394133968 patialalegitimate515@gmail.com  Mr Jeffery

18.09.2021 14:28:22

Анонимен

Нудимо приступачне цене кредити физичким лицима и предузетницима, контакт нас: (мохаммедсалманлоанфирм999@гмаил.цом) за више детаља.

26.05.2021 17:49:48

AHMED

Хитна понуда зајма. Поздрав, дајемо било коју врсту зајма попут студентског, дужничког, пословног, личног и других. Да ли тражите брзу и лаку позајмицу или превару у прошлости? Ако је то случај, на правом сте месту где можете успешно да се пријавите за кредит без даљег одлагања. Напомена: Сви кандидати за зајам требају нас контактирати путем е-поште за више информација: (мохаммедсалманлоанфирм999@гмаил.цом)

02.05.2021 03:28:41

AHMED

Хитна понуда зајма. Поздрав, дајемо било коју врсту зајма попут студентског, дужничког, пословног, личног и других. Да ли тражите брзу и лаку позајмицу или превару у прошлости? Ако је то случај, на правом сте месту где можете успешно да се пријавите за кредит без даљег одлагања. Напомена: Сви кандидати за зајам требају нас контактирати путем е-поште за више информација: (мохаммедсалманлоанфирм999@гмаил.цом)

02.05.2021 03:28:23

bitcoin

Мислех си, че най-добрият и най-доходоносен вариант е Cloud Mining, докато не преминах (експерт за инвестиции в биткойн онлайн). Намирането на автентичен и надежден Майнер или брокер обаче е предизвикателство. За моето собствено разбиране трябва да получим най-доброто решение, защото когато правите много изследвания за бизнес или инвестиционна компания, ще получите много информация от различни хора за техния опит с конкретния бизнес или инвестиция от направеното от вас приспадане, Вече можете да решите какво действие да предприемете. Направих над $ 10 000 в рамките на 72 часа и минимум $ 1000 на ден и седмична печалба от $ 50 000 биткойни без такса за регистрация и предварително плащане. Има и бонуси за препоръки. Можете да се свържете с отдела за обслужване на клиенти на WhatsApp на +44 7451 272215 за повече информация или да разгледате уебсайта и да се регистрирате https://cryptoforex345.com/, за да се насладите на тези предимства. Забележка: Без регистрация, без предварително плащане.

05.02.2021 19:23:38

philip morgan

добар дан Треба ли вам хитно зајам? Дајемо им зајмове Заинтересоване особе са добром намером траже кредите. ти си Да ли вам озбиљно треба хитни зајам? онда сте у Право место. Дајемо пословне кредите, личне кредите, оне вредне Минимално од 2.000,00 € до максималне вредности од 40.000.000,00 €, Контактирајте нас За ваш захтев за кредит 2% нижа каматна стопа да би се задовољила њихова Потражња и финансијски проблем.контакт - У данашњој е-пошти: пхилипморганлоансервице00@гмаил.цом Попуните ове информације у наставку Пуна имена: Земља: Број телефона: Потребан износ зајма: Трајање кредита: Месечни приход: Кућну адресу: Хвала што сте чекали ваш одговор кредитна компанија Филип Морган. Зајмодавац / пружалац финансијских услуга.

29.01.2021 14:31:20

Анонимен

Finansiranje od kredit ozbiljan Finansiranje brzo i sigurno novci bez pokrica nudimo finasiranje novca bez pokrica sirom sveta od 5,000 € do 100,000.000 € . Možete nas kontaktirati Email:mrslindarobertloanfirm@gmail.com whatsapp: +1 215 660 7434

08.01.2021 05:01:10

William Rogers

Пријавите се за хитни кредит без банковног трансфера или накнаде за регистрацију 2%. Ми смо регистровани приватни зајмодавци. 100% смо легитимни и поштени. Дајемо зајмове по врло ниској каматној стопи од 2% без регистрације или накнада за банковни трансфер за додатне информације или захтев. Контактирајте нас данас путем е-поште {suntrustfinancialhome@gmail.com} ИЛИ нам пишите на ВхатсАпп +1 929 245 6161 ДОСТУПНЕ УСЛУГЕ КРЕДИТА УКЉУЧУЈУ: * Божићни зајам * Комерцијални зајмови. * Лични зајмови. * Пословни кредити. * Инвестициони зајмови. * Развојни зајмови. * Кредити за стицање. * Грађевински кредити. * Пословни зајмови и још много тога: За више информација и захтев нам пошаљите е-пошту на (suntrustfinancialhome@gmail.com) ИЛИ нам пишите на ВхатсАпп +1 929 245 6161

26.11.2020 05:27:21

William Rogers

Пријавите се за хитни кредит без банковног трансфера или накнаде за регистрацију 2%. Ми смо регистровани приватни зајмодавци. 100% смо легитимни и поштени. Дајемо зајмове по врло ниској каматној стопи од 2% без регистрације или накнада за банковни трансфер за додатне информације или захтев. Контактирајте нас данас путем е-поште {suntrustfinancialhome@gmail.com} ИЛИ нам пишите на ВхатсАпп +1 929 245 6161 ДОСТУПНЕ УСЛУГЕ КРЕДИТА УКЉУЧУЈУ: * Божићни зајам * Комерцијални зајмови. * Лични зајмови. * Пословни кредити. * Инвестициони зајмови. * Развојни зајмови. * Кредити за стицање. * Грађевински кредити. * Пословни зајмови и још много тога: За више информација и захтев нам пошаљите е-пошту на (suntrustfinancialhome@gmail.com) ИЛИ нам пишите на ВхатсАпп +1 929 245 6161

26.11.2020 05:27:02

Sky Finance

ПОНУДА ИНВЕСТИЦИОНОГ КРЕДИТА 2020 Пријавите се одмах и добити хитан зајам у року од 48 сати, пријавите се одмах и осигурајте зајам. Добар дан господине, / госпођо Ауто зајмови Стамбени кредити Пословни зајмови Лични зајмови Зајам за некретнине Студентски кредит Ауто кредит Кућни зајам. За више информација, љубазно нас контактирајте, е-пошта: скифинанцеуса@гмаил.цом Веб локација: ввв.лоансбиворлд.цом Адреса седишта: 10 Уппер Беркелеи Стреет Кент Васхингтон ВИХ7ПЕ Сједињене Државе Кредитни агент: Бров Франклин Хвала вам.

02.11.2020 19:45:02

Alli Musa

Добродошли у Оман Лоан Инвестор, ценимо добре коментаре који су кружили интернетом о нашем добром пословању, и кажемо хвала за сав наш кредит од наше компаније. Хајде да поново урадимо оно што радимо боље. Треба ти хитан зајам? Кредит се можда прошири или започне сопствени бизнис? Или вам је потребан кредит за образовање или за отплату дуга, са ниском каматном стопом до 2% која одговара сваком купцу који ће уживати у нашим услугама. Зато нас контактирајте одмах на емаил: oman_insurance_investors@outlook.com

21.10.2020 19:52:22

Sun Trust

Пријавите се за хитни зајам без накнада за банковни трансфер или накнада за регистрацију који укључују 2%. Ми смо регистровани приватни зајмодавци, 100% смо легитимни и поштени .. дајемо зајмове по врло ниској каматној стопи од 2% без регистрације или накнада за банковни трансфер за додатне информације или захтев. Контактирајте нас данас путем е-поште {suntrustfinancialhome@gmail.com } ДОСТУПНЕ УСЛУГЕ КРЕДИТА УКЉУЧУЈУ: * Комерцијални зајмови. * Лични зајмови. * Пословни кредити. * Инвестициони зајмови. * Развојни зајмови. * Кредити за стицање. * Грађевински кредити. * Пословни зајмови и још много тога: За више информација и захтев нам пошаљите е-пошту ( suntrustfinancialhome@gmail.com)

17.10.2020 14:14:55

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2023 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.