• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Румен Радев: Призовавам всички партии в Македония да уважават демократичния процес

Румен Радев: Призовавам всички партии в Македония да уважават демократичния процес

/КРОСС/ Президентът Румен Радев зае официална позиция относно случващото се в съседна Македония.

Вчера стотици протестиращи нахлуха в парламента в Скопие след избирането за негов председател на етническия албанец Талат Джафери. В резултат десетки депутати бяха бити, а след сблъсъци с полицията има и над 100 ранени.

В тази връзка държавният глава излезе със съобщение, разпространено от пресслужбата му.

„Изразявам дълбоко безпокойство от създаденото напрежение в Република Македония и сблъсъците от вчерашната нощ в парламента, довели до няколко десетки ранени, сред които и депутати.

Призовавам всички партии в Република Македония да уважават демократичния процес и да проведат диалог. Демокрацията и правовия ред са пътя за излизане от кризата. Вярвам, че Република Македония няма да се отклони от eвропейските ценности.

Призовавам българските граждани към спокойствие. Снощи под ръководство на вицепремиера Стефан Янев беше проведено спешно заседание с министъра на вътрешните работи и компетентните служби, на което бе направен анализ на обстановката и бе констатирано, че няма непосредствени рискове за страната ни", обяви президентът Радев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Фашистки 09.06.1923 г. - Начало на гражданската во

Да си спомним фашисткия 9-то юнски държавен преврат 1923 г., с който беше свалено законното правителство на БЗНС, имащо абсолютно мнозинство в Народното събрание. Заговорът датира от края на 1922 г. под надзора на цар Борис-3, с главни заговорници - буржоазните партии "Военен съюз" и "Народен сговор". След март 1923 г. към заговорниците се присъединява и патриотичното ВМРО като палач на народния вожд и трибун Александър Стамболийски, въстанал срещу подпалвачите на Първата световна война - цар Фердинанд, ненаситната българска буржоазия, тъпият български генералитет и късогледото ВМРО. Из Уикипедия: "Стамболийски отива в село Голак, откъдето произлиза жена му, и е заловен там от общинските власти на 14 юни, предаден е на коменданта на Пазарджик Славейко Василев и е отведен в града.[6] По нареждане от новото правителство, той е убит от група на ВМРО, водена от Величко Велянов.[6][7]" Трупът на министър-председателят Александър Стамболийски е обезглавен. (Главата му е занесена на професора кръволок от СУ и назначен от превратаджиите в София за министър-председател Александър Цанков и народния убиец генерал Иван Вълков - осъден на смърт от Народния съд.) Отсечените ръце на законния министър-председател на Царство България са предадени на жена му, която ги поставя в стъкленици с формалин, а дъщеря му полудява и не оставя потомство. Народното въстание в защита на легитимното народно правителство на БЗНС е удавено в кръв от фашистките превратаджии. Селяните в България през 1923 г. са 90% от населението. По-късно, по същия зверски начин е потушено от фашистките превратаджии и удавено в кръв и Септемврийското въстание от 23.09.1923 г., организирано от БКП в съюз с БЗНС, за сваляне на незаконната фашистка власт. ТАКА ЗАПОЧВА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА. ИЗТРЕБЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПРОДЪЛЖАВА. ЧАСТ ОТ ФАШИСТКИТЕ ПРЕВРАТАДЖИИ ОТ 1923 Г. ПОЛУЧАВАТ ЗАСЛУЖЕНО НАРОДНО ВЪЗМЕЗДИЕ ОТ НАРОДНИЯ СЪД ПРЕЗ 1945 Г. ДРУГИ СЕ ОТЪРВАВАТ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ ТЕРОРА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. НА ХОД Е ЗАМЕСВАНЕТО НИ В МАКЕДОНСКИТЕ СЪБИТИЯ И ПОСЛЕДВАЩО РАЗПАРЧЕДОСВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ, ВЕДНО С ЛИКВИДИРАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ПОД ЛОЗУНГА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В МАКЕДОНИЯ. ТУРЦИЯ ДЕБНЕ В ГРЪБ И НАТО ЩЕ НИ ГЛЕДА СЕИРА И ВЪТРЕШНО ЩЕ СЕ УСМИХВА.

28.04.2017 12:28:27

Анонимен

Прочутите сръбски шовинисти имаха лафа „говори српски да те цео свет разуме“. И шиптарите ги прецакаха - когато заговорничеха говореха на албански и сърбите гледаха като овци. Решиха да вкарат в спецслужбите албанци (шиптари) за да ги следят, но тези обучени ченгета първи се обърнаха против Сърбия и я предадоха. Това да им е обица и на македонците и на нас българите. Нашите спецслужби трябва да въведат задължително за етническите БГ студенти изучаване на турски и цигански и евентуално малко английски!

28.04.2017 12:19:16

Анонимен

На турски или руски не знам, ама ако е на краварски сигурно ще си в оргазъм...

28.04.2017 12:14:13

Анонимен

Думи, думи, думи!!! Не знам как Румен Радев би реагирал ако се изправи Председателя на нашия парламент или някой депутат се изправи и започне реч на турски или пък ... на руски. Представям си я добре Курнелия способна да се изказва на руски!

28.04.2017 11:52:31

Анонимен

Предлагам същите действия и в нашия парламент. С "диалог и демокрация" нещо не ни се получава.

28.04.2017 10:19:57

Анонимен

И по демократичен начин да станат Албанци, а не Българи!

28.04.2017 10:15:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.