• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Сергей Лавров: Не сме против новото име на Македония, но дали процесът беше легитимен?

Сергей Лавров: Не сме против новото име на Македония, но дали процесът беше легитимен?

/КРОСС/ Русия не се противопоставя на новото име на Македония, но поставя под въпрос легитимността на този процес. Това съобщи в сряда руският външен министър Сергей Лавров на голяма пресконференция относно резултатите през 2018 година, предава TACC, цитирана от Агенция "Фокус".

"Русия не се противопоставя на името, което в крайна сметка се появи и беше обявено. Питаме само колко легитимен e този процес и дали се дължи на желанието да се намери консенсус между Скопие и Атина. Или процесът е причинен от желанието на САЩ да вкарат всички балкански страни в НАТО и да спрат всякакво влияние на Руската федерация в региона," заяви дипломат №1 на Русия.

Лавров подчерта, че Москва не може да се съгласи, че Русия няма място на Балканите.

"Ние винаги сме се застъпвали за намирането на решение по начин, който би бил приемлив за обществеността, народите, както и правителствата на Гърция и Македония", каза той.

"Никога не съм чувал, че прилагането на решението на Съвета за сигурност на ООН може да се разглежда като опит за предотвратяване на разрешаването на въпроса, на който са посветени тези резолюции. По-специално, това се отнася до резолюции, които са стартирали процеса на посредничество на ООН за договаряне на новото име на Македония между Скопие и Атина," каза министърът.

Според него Русия винаги е в състояние да спазва решенията на Съвета за сигурност.

"Но когато името е одобрено от документ, който не е подписан на нивото, изисквано от конституцията на Македония, ние се чудим колко легитимен е този процес", отбеляза ръководителят на руската дипломация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Лавров тоз сладък татарин , що ли не си вземете и истинското име на ордата ви Московия .... щот сегашното не е много легитимно , рус идва от Киев ....

16.01.2019 15:55:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.