• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Караянчева: България и Северна Македония вече са стратегически партньори в НАТО

Караянчева: България и Северна Македония вече са стратегически партньори в НАТО

/КРОСС/ "Искрено се радвам, че Северна Македония успешно приключва пътя си за присъединяване към НАТО и се надявам скоро да бъдем партньори и в ЕС", заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на среща с председателя на Събранието на Северна Македония Талат Джафери.

Днес от съседи нашите две страни стават стратегически съюзници в НАТО, подчерта Цвета Караянчева. Тя допълни, че, както и досега, Народното събрание на България ще продължи да подпомага усилията на Северна Македония и българските парламентаристи с готовност ще споделят своя опит в областите, които представляват интерес за техните колеги от Северна Македония.

Председателят на Народното събрание припомни, че България беше една от първите държави, които ратифицираха Протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО. Това беше пореден израз на нашата последователна подкрепа за евроатлантическата интеграция на Северна Македония, заяви Цвета Караянчева.

Тя подчерта, че България продължава да бъде сред най-твърдите поддръжници на европейската перспектива на Северна Македония, но никога нашата подкрепа не е била безусловна. Очакваме от всички политически партии в Северна Македония да се отнасят отговорно и с мисъл за бъдещето, когато коментират Договора с България, особено в предизборния период, допълни Цвета Караянчева. България подкрепя взимането на решение за началото на преговорния процес с Северна Македония и Албания още по време на Европейския съвет през март 2020 година, подчерта тя.

По-късно българската парламентарна делегация ще присъства на заседанието на Събранието на Северна Македония, на което ще бъде ратифициран Протокола за присъединяване на страната към НАТО.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание, е на посещение в Скопие по повод ратифицирането от Събранието на Северна Македония на Протокола за присъединяване на страната към НАТО. В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България-Северна Македония Борис Вангелов, заместник-председателят на групата Тома Биков и нейните членове Жельо Бойчев, Велислава Кръстева и Полина Цанкова-Христова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бравос!!! Нашите два танка и техният - един са това, което не стигаше на НАТО да победи марсианците. А-а-а, забравих, щатите може да ни продадат, изчерпвайки националните ни бюджети за близките 100 години, нужното ни оръжие ( ако все пак нещо не ни достига). Ако ни останат пари, може да платим и база да си построят на границата на Македония и България.

12.02.2020 06:47:15

Анонимен

Отвратителен СЛУГИНАЖ. За нас българите няма дъно за нищо, ни за глупостта, ни за подлостта, ни за слугинажа и за продажността. Що за изроди ражда това наше племе, не дебили –ИЗРОДИ. На фона на цялата ни мизерия, на повишаваните цени, на мизедните доходи, на срутване във всички области да говориш с КЛИШЕТА, да се хвалиш с неща, които нямат никаква връзка с умиращата ни държава, това е съзнателен престъпен КРЕТЕНИЗЪМ.

12.02.2020 01:57:41

Анонимен

Е те сега редом с макетата Нато се превръща в страшна сила. Малейй

11.02.2020 23:04:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.