• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Русия обяви позицията си за Северна Македония

Русия обяви позицията си за Северна Македония

/КРОСС/ Русия подкрепя постигнатата снощи договореност за преименуване на Република Македония в Република Северна Македония, стига тя отговаря на интересите на всички страни. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след среща с гръцкия си колега Никос Кодзиас, предадоха руските медии.

„Винаги сме изтъквали, че подкрепяме намиране на решение на този въпрос без външна намеса, без поставяне на каквито и да било изкуствени срокове и условия. Казвали сме, че подкрепяме такова решение, което да отговаря на интересите на Гърция и Македония и което да се опира на широка обществена подкрепа", заяви Лавров.

Вчера министър-председателят на Македония Зоран Заев заяви на пресконференция, че Скопие и Атина са намерили решение на проблема с името. По думите му новото название на страната - Република Северна Македония - ще се превежда на всички езици.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас също заяви, че е постигнаха договорка със Скопие за новото име на бившата югославска република. Спорът между двете страни се води от дълги години и блокира влизането на Македония в НАТО и ЕС.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ние българите трябва да сме най доволни че още една съседна държава Македония ще бъде окупирана от НАТО и ще загуби своя национален суверинитет. Да, няма да сме само ние и непосредствено до нас друга държава да се развива по добре, както сега се хвали Сърбия. Всички ше сме в кюпа както се казва. А предателите на национални суверинитети са най доволни , защото за кратко време са забогатяли много. Защото най добре се заплаща предателство на националнни интереси. Ние в България най добре знаем това.

17.06.2018 11:35:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.