• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Макрон обявява днес мерки в отговор на исканията на „жълтите жилетки“

Макрон обявява днес мерки в отговор на исканията на „жълтите жилетки“

/КРОСС/ Френският президент Еманюел Макрон ще обяви днес по телевизията първоначален пакет от мерки, които ще предприеме, за да отговори на политическите, икономическите и социалните искания на „жълтите жилетки“, които протестират от пет месеца, предаде АФП, цитирана от БТА.

В изявление, което ще направи по телевизията в 20 ч. местно време, той ще говори за приоритетните действия и конкретните мерки, които предвижда, съобщи Елисейският дворец.

В сряда Макрон ще обясни и ще представи в детайли тези мерки на пресконференция в Елисейския дворец.

През януари президентът поде „големите национални дебати“, за да потърси решение на най-голямата криза, разразила се от идването му на власт - протестите на „жълтите жилетки“ срещу данъчната и социалната му политика. Макрон участва в стотина часа дебати в цяла Франция, но на тях той само изслушваше, без нищо да предлага. Дебатите протекоха на 10 000 събрания, а в 16 3337 общини бяха поставени „книги за оплаквания“, в които гражданите изложиха предложенията си.

Над 500 000 души направиха онлайн предложения за промени в политиката на уебсайт, създаден специално за дебатите, които продължиха от януари до март.

Според приближени на Макрон той ще обяви дълбоки промени, може би дори предстоят изненади.

Вчера Макрон е уведомил за намеренията си министър-председателя Едуар Филип и основните министри.

В. „Журнал дю диманш“ прогнозира вчера, че Макрон може да възстанови обвързването на ниските пенсии с инфлацията и да предложи някои данъчни облекчения.

Социологическите анкети обаче показват, че „жълтите жилетки“, които готвят 23-и протест тази събота, не очакват „големите дебати“ да донесат решение на кризата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.