• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Какво да чакаме от новия бюджет?

Какво да чакаме от новия бюджет?

/КРОСС/ „Ако това предложението за намаляването на болничните остане като финално, синдикатите ще гласуват против бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2018 г.". Това каза в предаването лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в предаването „Тази събота" по БТВ.

„Това е абсурд. Заради презумпцията, че някой нещо прави, ние обвиняваме всички хора, които работят", подчерта Манолов. „Тогава нека на министрите да предложим да не им се плащат заплати, защото предполагаме, че са корумпирани", коментира и икономистът проф. Боян Дуранкев.

Според Манолов, на въпроса с болничните трябва да се намери организационно решение. „Един отпуска правата, друг ги плаща, а по средата трябва да застане контролът", каза лидерът на „Подкрепа". Той допусна дори варианта, лекарите да се следят. „Чувал съм Борисов да се шегува, че щял някого да накичи с мероприятия. Ако трябва да накичи с мероприятия всички лекари, които пишат болнични", отбеляза Манолов.

По думите на проф. Дуранкев за болния е безразлично кой плаща. „В другите европейски страни добрите практики са за плащане на болничните 100 процента, за да стоят вкъщи, да се излекуват, а не да ходят с грип да заразяват на работа останалите колеги. Има и безплатни лекарства, плаща се само такса обслужване", посочи той.

„Ако това не се направи в България, а се премине към презумпцията за виновност на болния, аз ще предложа и на моите деца да напуснат тази страна и да се откажат от българско гражданство", категоричен беше професорът.

„Премиерът най-накрая е наясно, че ако не направим решителни стъпки в политиката по доходите, не ни чака нищо хубаво в Европейския съюз", каза Димитър Манолов, по повод призива на Бойко Борисов, бизнесът да дава по-високи заплати, за да не бягат българите в чужбина.

„За съжаление, и догодина се предвижда умерен темп на растеж от около 4 процента, което не ни дава шансове за нещо повече. Ако искаме да решим проблемите на България, ни трябват 10 пъти по-големи приходи, отколкото в момента, за следващите 10 години", каза проф. Боян Дуранкев.

Според него, увеличението на минималните доходи е просто задължително, иначе младите напускат България. „В държавата вече не произвеждаме нищо свястно, а това, което произвеждаме, се разпределя по нечестен начин. България е може би страната с най-висока степен на неравенство", посочи Димитър Манолов.

„Имаме около 2 процента свръхбогати, които могат да си купят жилище в Швейцария или да си застроят морския бряг", заяви проф. Боян Дуранкев, според когото това показва, че сме силно корумпирана страна.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Само за мангалите ще е добре!!!

21.10.2017 10:43:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.