• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Мая Манолова апелира за подходящо помещение за приемане на изборните книжа

Мая Манолова апелира за подходящо помещение за приемане на изборните книжа

/КРОСС/Националният омбудсман Мая Манолова апелира Общинската избирателна комисия (ОИК) в София и областният управител да намерят подходящо помещение за приемане на изборните книжа от предстоящия балотаж, за да не се повтори ситуацията от зала "Арена Армеец", където хората, които носеха бюлетините стояха 40 часа.

Манолова посочи, че се очаква да дойдат по около трима представители на 1000 секции и това отново ще наложи много хора да стоят затворени задълго.

В предаването "Още от деня" по БНТ тя призова и ОИК-София както и ЦИК да организират по подходящ начин експертите, с които разполагат.

"Не искам отново да ми се обаждат хора в подобна ситуация като в зала "Арена Армеец", допълни тя.

В отговор на въпрос Манолова отново отхвърли обвиненията, че проблемът идва от текстовете на Изборния кодекс, приети по нейна инициатива. Напомни, че досега по тези текстове са проведени вече два пъти избори и такъв проблем не е имало. Тя допълни, че идеални закони няма и те винаги могат да се подобрят.

По повод установените проблеми с преференциалното гласуване, при което някои избиратели са се заблудили, с което отново се прояви ефектът "15/15", а други не откриват в протоколите отчетена тяхната преференция, Манолова изрази надежда, че това няма да доведе до премахването на преференцията.

За едноседмичната си работа като омбудсман Манолова обясни, че жалбите я заливат като лавина. За пет работни дни в институцията са постъпили 221 жалби по различни проблеми. Тя каза, че имала сериозен проблем да реши с какво първо да се заеме.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.