• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Мая Манолова: Повеждам битка с робството на топлофикациите

Мая Манолова: Повеждам битка с робството на топлофикациите

/КРОСС/Мая Манолова тръгва на битка с топлофикациите срещу терора, който те налагат над абонатите. Това обяви тя пред студенти от Пловдивския университет, където изнесе лекция на тема "Защитата на гражданските права и ролята на омбудсмана".

"Маниерът да бъдат съдебно преследвани хора и да им завеждат непрекъснато дела за неплатени сметки не е най-добрият за работа с клиенти. Топлофикациите умишлено не събират целите задължения от абонатите. Винаги оставят по едни 50-100 лева, за да започнат ново изпълнително дело, което трупа върху гражданите съдебни разноски и адвокатски хонорари. Цари пълно безобразие, на което трябва да се сложи точка и аз ще се занимавам с тази голяма тема", обеща Манолова. Попитана ще успее ли да се пребори, тя отвърна: "Приличам ли ви на човек, който ще води сражения само заради участието?".

Категорична е, че робството на монополите трябва да бъде прекратено със законодателни и други мерки. "При всяко мое излизане на улицата в София ме спират хора и почват да вадят документи, с които "Топлофикация" е завела поредно дело и е начислила адвокатски и други сметки", каза тя.
За стажа й от месец и десет дни като национален обмудсман получила над 1000 жалби, на ден по 50-ина души и пишели, а 20 се срещали лично.

"Променихме начина на работа на институцията. Не чакаме хората в София, а отиваме на място, за да видим проблемите им", посочи Манолова. Преди дни ходила до Белово, защото кметът бутнал на един човек плевнята. После посетила болните от бруцелоза в Рила, които били забравени от здравното министерство. Била и в рибарското селище в Бургас и подготвя промяна по казуса с жилищатата там. "Хората живеят в страх 15 г., че могат да им бутнат къщите. Това е въпрос на законодателно уреждане", смята тя.

Манолова не приема оправдания, че омбудсманът е без правомощия. "Напротив, има големи такива и те трябва да се уплътнят с действия", категорична е тя. След лекцията в ПУ посети кв. "Прослав", където хората протестират срещу новата пасарелка над жп линията Пловдив-София. "Не е нормално да се харчат пари за изграждане на безумни съоръжения, които създават пречки на хората", заяви омбудсманът.

Все още не била търсена от протестиращите срещу поскъпването на винетките, но щяла да се самосезира. "Ще се намесим, защото става дума за управленско решение, което трябва да е в интерес на гражданите", категорична е Манолова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ИЗДЕВАТЕЛСТВОТО НА "ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ" ! Автор: gane Категория: Други Прочетен: 191 Коментари: 0 Гласове: 1 З Д Р А В Е Й Т Е ! Години наред заплащахме на “Топлофикация София” такса в размер на 6,12 лв. за “Дялово разпределение . . . “ . През този месец, съвсем изненадващо, без никакво обяснение, трябваше да заплатим въпросната такса, но вече в много по-голям размер – 12,60 лв. ?!? Повече от два пъти по-скъпо?!? Защо ? За какво ? Да не би монополиста да си отмъщава за шумното и на дълго и широко рекламирано намаление на цената на топлинната енергия с няколко процента ? Поздрави!

07.12.2015 16:18:45

Анонимен

Ганчо Ганчев обнови състоянието си.

07.12.2015 16:09:21

Анонимен

Ха-ха-ха, голям смях, още ли вярва някой на това празнодумство. Гръмко заглавие без нищо. И кво, кака Мая вместо да реши проблема с монопола-крадец предлага топлото да събира пари от хората, дето не ги дължат изобщо, та да не ги съдели за да нямало съдебни разноски - браво, браво - ще пълним черните касички под крилото на кака Мая с грижа за човека.

30.11.2015 09:40:12

Анонимен

Да "захапе" и другите противоконституционно държавно създадени монополи: адвокатски, частни съдии изпълнители, здравна и пенсионна каса, архитектурни, инженерни и проектантски камари, ..... които на непазарана основана на монопола база си самоопределят цени на услугите неколкократно по-високи от разходите за тях и стойността им!

29.11.2015 15:42:01

Анонимен

Ако "захапе" и ЕлектроРазпределителните и ВиК-концесионери и банките - гласувам за нея като ПРЕЗИДЕНТ! Закриване и Ликвидация на държавно създадените пеивилигировани частни монополои!!!

29.11.2015 15:36:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.