• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Мая Манолова: Готова съм да платя всяка цена, за да защитя българския парламентаризъм и интереса на гражданите

Мая Манолова: Готова съм да платя всяка цена, за да защитя българския парламентаризъм и интереса на гражданите

/КРОСС/ „Готова съм да платя всяка цена, за да защитя българския парламентаризъм и интереса на българските граждани", заяви народният представител Мая Манолова пред журналисти в Народното събрание.

Когато ГЕРБ дойдат на власт, първото нещо, което се опитват да направят, е да узурпират цялата власт, както и да запушат устата на всеки, който мисли различно, посочи Манолова, цитирана от партийния пресцентър.

„Според Конституцията и според Правилника на НС, този, който иска имунитета на народен представител, е главният прокурор. Искайки моя имунитет, г-жа Цецка Цачева се изживява като главен прокурор. А всички знаем, че главният прокурор се казва Сотир Цацаров", каза Манолова.

България е страна по международни договори, утвърждаващи свободата на словото. Свободното изразяване на народните представители е гарантирано и от Конституцията ни. Поради тази причина, заканата на г-жа Цачева не ме плаши. Готова съм да платя цената, за да защитя парламентаризма в България, а и не само това. Готова съм и ще защитавам и интереса на българите, които ще бъдат принудени да платят 4 млн. лв. на германска фирма, при това без основание", категорична е Манолова.

„Очакваме президентът Росен Плевнелиев да върне този закон в парламента и да защити интереса на българските данъкоплатци, които ще бъдат натоварени да заплатят тази значителна сума", подчерта Мая Манолова. „Както е тръгнало, вероятно г-жа Цачева ще поиска директно да бъда арестувана от парламентарната трибуна, за това, че защитавам интереса на българските данъкоплатци. Ние обаче ще атакуваме решението на Министерския съвет за изплащане на тази сума на германската фирма", категорична бе Мая Манолова.

По думите й въпросната фирма не е направила нито един лев инвестиция. „Затова ще обжалваме решението на МС, както по същество, а именно, че тези пари не се дължат, така и заради факта, че това постановление търси и намира, според кабинета, своето основание, в неприет закон. Оказва се, че в Държавен вестник се обнародват документи с невярно съдържание", обясни народният представител.

Манолова припомни, че вече е имало подобен случай. „Първият бе с т. нар. наркопоправка, а вторият е сега. Това е унизително за българското Народно събрание и прави парламента ни безсмислен, след като закони, които не са приети, се обявяват за такива, при това в Държавен вестник. За това трябва да се притеснява Цецка Цачева", каза още Мая Манолова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.