• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Мая Манолова: Ако президентът е баща на народа, омбудсманът е майка на народа

Мая Манолова: Ако президентът е баща на народа, омбудсманът е майка на народа

/КРОСС/Омбудсманът Мая Манолова обяви в сутрешния блок на БТВ, че ако президентът е баща на народа, омбудсманът е майка на народа. Затова тя е щастлива да работи на този пост. Думите й бяха в отговор на въпроси, свързани с многобройните номинации за президент от структури на БСП, които получи.

Мая Манолова отказа да коментира темите, свързани с кандидат-президентската кампания и нейната собствена кандидатура, предизвикала напрежение в БСП, въпреки многобройните въпроси, които водещият Антон Хекимян й отправи по темата.

„Това не е новина, а старина. В новинарско студио да обсъждаме нещо, което не е новина, не е актуално. Благодарих на всички, които издигнаха кандидатурата ми", каза тя. По повод на своето открито писмо, в което говори за предрешено съревнование и договорки в столетницата, тя каза, че то е имало конкретни адресати и се надява, който е трябвало, да го е разбрал.
„Ако президентът е баща на народа, омбудсманът е майка на народа. Мисля, че съм достатъчно полезна в тази роля", каза още Мая Манолова в заключение по президентската тема.

„Не коментирам партийни кандидати. Ако ме питате за ген. Радев, трябва да ме питате и за другите. Оценка на партийни кандидати не давам. Може да ме питате каква оценка давам на топлофикация, на КЕВР, на столичния общински съвет като принципал на „Софийска вода"", добави тя.

Манолова каза, че преди Коледа заедно с православната църква подготвя кухня за бедни с дарени храни. Акцията става възможна благодарение на отпадането на ДДС върху изхвърлените храни. Манолова припомни, че 700 хиляди тона храна годишно се унищожава. И даде пример - луксозен хотел с претрупана блок маси изхвърля храна, вместо да я даде на съседния дом за възрастни.

Търговските храни и сега унищожавали храни, като за целта трябвало да платят по 19 ст./кг на екарисаж и около 1000 лв. ДДС за 5 кг.

Изготвила е предложение как да се осъществи контрол върху дарените храни, за да не останат гладните гладни и да се източва ДДС, каза Мая Манолова.

Националният омбудсман каза още, че през август с екипа й са подготвили седем законопроекта, които вече са внесени в парламента. Един от тях е за ограничаване на правомощията на банките - да не могат по бързата писта да се снабдяват с изпълнителен лист, друг - да се ограничат таксите на частните съдебни изпълнители, за да не може дълг от 100 лв. да става 1000 лв.

"Настъпвам сериозни интереси и бизнеси за милиони и затова няма как да не съм в сблъсък. Заплахи, че ще бъда поръчана в жълтите медии. Обаждат ми се именити адвокати, които ми казват, че се търсят кандидати, които да работят срещу мен. Благодаря им.
Не отива на институцията омбудсман да се оплаквам. Не, не е възможно да е приятелски огън. Съвсем други са интересите. Заплахите са от монополистите", каза още тя.

Ако институциите си вършат работата, не трябва всеки проблем да се отнася до премиера, смята Манолова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.