• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Манолова: Трябва да върнем принципите и правилата в БСП

Манолова: Трябва да върнем принципите и правилата в БСП

/КРОСС/ "Имаме нужда от един откровен разговор и отправната точка е състоянието на БСП, не само за да го анализираме, а за да очертаем пътя на промяната." Това каза кандидатът за председател на Националния съвет на БСП Мая Манолова по време на дискусията за бъдещето на партията под надслов „Промяната е път към победата!".

„Едва ли някой социалист има съмнение за това, че нашата партия е в криза. Това се вижда и от вътре и от вън, показа се и на европейските избори, когато нашите избиратели ни дадоха знак със сигналната лампичка, че започваме да губим доверието им", каза Манолова.

Според нея, важният въпрос пред партията е как сега да се изправи и да продължи. Мая Манолова подчерта, че в нейния квартал като малка се коментирало, че не е важно дали си паднал, а как се изправяш след падането. Когато падах, не се разплаквах, а ставах и продължавах напред, сподели тя.

Важно е да върнем демокрацията в партията, изтъкна Манолова. "Трябва да върнем принципите и правилата в БСП", категорична е тя.

„Ще върна БСП на пътя на победата", е мотото на платформата на Мая Манолова. Тя е убедена, че промяната в столетницата е възможна, макар и закъсняла. „Мотото на БСП трябва да бъде „Да върнем БСП на социалистите", каза още Манолова.

Мая Манолова подчерта, че коалиционните отношения на партията никога повече не трябва са поемат по начина, по който е станало с ДПС, а трябва да са публични, защото „други консумираха властта, а БСП ще платим сметката".

"Трябва да се върне справедливостта и идеализма в БСП - нашите леви идеи трябва да се превръщат в леви политики, когато управляваме сами и да са леви", каза още тя.

Манолова представи и т.нар. 10 неудобни въпроса за БСП, които са ѝ задавани от граждани и които според нея трябва да намерят отговори на предстоящия конгрес на БСП:

1. На кого служеше българското правителството;

2. Позицията на БСП за кризата;

3. Отношението към АБВ;

4. КБ и бъдещето на коалиционната формула;

5. Отношението към формулата на управлението - експертно или програмно правителство;

6. БСП задължително във властта или в опозиция;

7. ДПС и случилото се през последната една година;

8. Червеният апарат и поколенията в партията;

9. БСП и медиите в период на криза;

10. Приоритетите при конституиране на ИБ и Националния съвет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.