• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Експертите: Предизборната битка започна на скрито ниво кално

Експертите: Предизборната битка започна на скрито ниво кално

/КРОСС/ Предизборната битка започна на скрито ниво кално, а отпред ще се говори за чиста, коректна, прозрачна кампания. Специално за София на преден план основно ще играят две жени, на които такава кампания не им приляга, затова си мисля, че щабовете много сериозно ще мислят как да използват подобни средства и как да ги презентира, за да бъде възможно най-малко опръскваща кандидатките. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" проф. Антоанета Христова, политически психолог. При Мая Манолова проблема наистина е БСП, защото с напредването на кампанията все повече БСП се прилепва към нея и все повече обогатяващата я подкрепа отстрани започва да дава на оттегляне. Друг проблем при нея може да е нейния характер на поведение по принцип, не само сега - сама срещу всички, защото при един бъдещ общински съвет, доминиран от друга политическа сила, гражданите знаят, че на подобен кмет би му било трудно. При Йорданка Фандъкова проблема е неудоволетвореността, недоволството на гражданите - това е политическото недоволство от забавянето на реформата в механизмите, които налагат справедливост, каза още проф. Христова. Според нея също така БСП биха обявили успех на местния вот, ако успеят да спечелят поне един голям областен град повече от предния вот, а ГЕРБ, ако запазят по-голямата част от градовете, където са спечелили на предния вот.

Според мен що се отнася за София, мисля, че и двете дами - Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, осъзнават, че ако някоя от тях посегне към лошото, отрицателното, то тя ще загуби. Това каза от своя страна социологът Андрей Райчев. Затова и от началото на кампанията, която реално си почна от десетина дни, се наблюдава позитивен тон от тяхна страна, който най-вероятно ще продължи и до края, допълни той. По самата си структура местните избори не могат да не бъдат някакъв лакмус за управлението на страната, само че е малко по-сложно. Естествено двете най-големи партии ГЕРБ и БСП ще си мерят силата, но тук има и две други групи хора, от които ще зависи крайния резултат. Ако се стигне до балотаж в София между Фандъкова и Манолова, много ще зависи как ще гласуват десните - дали традиционно срещу БСП, или против ГЕРБ, срещу които в последните години имат доста отрицателно отношение, каза още Райчев. Според него обаче единствения начин Мая Манолова да спечели в София е да привлече на своя страна хора, които реално не гласуват. Ако тя успее да намери такива 70-100 хиляди души, тя ще спечели, ако не, това ще е много трудно, смята социологът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.