• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Манолова моли Борисов да спре презастрояването по Черноморието

Манолова моли Борисов да спре презастрояването по Черноморието

/КРОСС/ Общественият защитник в битка срещу презастрояването на Черноморието. Мая Манолова се срещна с граждани, които я сезираха за съмнение за застрояване на защитени територии в местността "Герени", гр. Созопол, в близост до плаж "Златна рибка".

Става въпрос за продажба на имот, частна държавна собственост на Министерството на отбраната, с размер около 20 дка, който се намира на около 200 м от морето и пясъчните дюни.

Те настояват тръжната процедура да бъде прекратена. Става въпрос за имоти, които са на апетитни места и природата е запазена в автентичния си вид, заяви Манолова. Проверката й показва, че имотът попада в обхвата на плаж Градина. Тя иска МО да спре този търг.

Омбудсманът се е обърнала към премиера Бойко Борисов. Според нея малкото запазени природни площи трябва да се запазят. Продажбата на това красиво място е насрочена за 4 септември, притеснена е Манолова. Става въпрос за уникален терен, за уникално място, категорична е тя. Унищожаването на терена върви към край. Тя иска теренът да остане държавна собственост.

Очаквам премиерът да се изкаже по този казус, изтъкна омбудсманът. Става въпрос за 20 декара терен. Манолова показа снимки на имота.

86% от българите смятат, че Черноморието ни е презастроено. 128 са новоизникналите хотели. 101 са в района на Бургас. Трябва да се спре, според нея, с принципа всичко, което не е забранено е разрешено. Омудсманът отказа да коментира сутрешните му коментари за местните избори. Това са истински важните теми, обясни Манолова.

Общественият защитник отказа да коментира и социологическите проучвания, които й дават преднина пред градоначалника Йорданка Фандъкова.

Това, което се случва е само върхът на айсберга, убеден е Атанас Русев от "Спасете Корал". Няколко министри са проявили престъпно бездействие и не са защитили държавната земя от заграбване.

Стефан Манов изтъкна ,че търси у нас места, където няма туристически натиск. Бастисването на българското Черноморие е стигнал своя връх, убеден е българинът, който живее във Франция. Той настоява да се запазят скалите, дюните и избуялата пожълтяла трева, в която се е любил с жена си.

По думите му още през 70-те години Франция е регулирала презастрояването на крайбрежието й.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.