• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Google Maps с новости за колоездачите

Google Maps с новости за колоездачите

/КРОСС/ Колоездачите могат да останат приятно изненадани от новата версия на мобилното приложение на Google Maps. То ще разполага с няколко дребни, но полезни нововъведения, съобщава онлайн изданието CNET.

При избиране на маршрут за навигиране (при режим за велосипед), Google Maps вече ще показва и диаграма с информация колко изкачвания и спускания има по трасето. Към данните има и приблизителни стойности на денивелацията, включително и в кои части от маршрута се падат промените в релефа.

Другата новост може да бъде полезна и на шофьорите. Тя позволява задаването на команди чрез глас. Има и възможност за задаването на допълнителни въпроси към приложението, като за сега поддържаният език е английски.

Има известна поддръжка и на командата OK Google, която позволява задаването на гласова команда без да се докосва телефонът. Тя обаче все още не е напълно изгладена, като има и бутон с микрофон в Google Maps, чрез който режимът може да се активира.

Чрез командата Navigate to потребителят може да каже адреса или институцията, до която иска да се придвижи. Ако не е сигурен накъде да завие, може да попита приложението чрез "When is my next turn?"

Въпросът "When will we arrive?" или "When will we get there?" пък ще върне отговор колко остава до пристигането на избраното място. Има възможност и за активирането/деактивирането на различни режими на Maps чрез командата Turn traffic on например или Turn terrain off. На разположение са и други команди като "Show a route overview" (покажи преглед на маршрута) и т.н. Версията на Google Maps за Android вече започва постепенно да се разпространява до потребителите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.