• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Съдът отказа запор за милиони на Марешки

Съдът отказа запор за милиони на Марешки

Варна /КРОСС/ Обвиненият в изнудване бизнесмен Веселин Марешки се размина със запор на имущество за над 13.6 млн. лева. Апелативният съд във Варна наложи само възбрана върху ограничено вещно право на строеж на Марешки на сграда, предназначена за ваканционен отдих в местността "Ален Мак".
По този начин втората инстанция отмени определението на Окръжния съд във Варна, който отказа да наложи обезпечителни мерки, защото нямало убедителни доказателства срещу Марешки.
Той е обвинен в изнудване на бизнесмена Асен Миланов. Според прокуратурата през есента на миналата година, за да принуди Миланов да заплаща месечно по 10 000 лева, Марешки го заплашил с увреждане на имуществото. Заплахата била за разрушаване на стопанисваното от Миланов заведение "Ред хот пица" и за създаване на пречки или преустановяване на търговската дейност на пицарията. За целта Марешки спрял захранването, съборил част от незаконно изградената тента и влязъл в сблъсък с общинаря Костадин Костадинов, който бил на мястото, за да защити Миланов. Според разследващите размерът на щетите възлизал на 14 802 лева.
Апелативният съд остави без уважение искането на прокуратурата за допускане на обезпечение чрез запор на банкови и на разплащателни сметки, както и на акции в две акционерни дружества на Марешки, които са за повече от 13 600 000 лева.
"Отчитайки съразмерността между размера на поисканото от прокуратурата обезпечение (13 млн. и 600 хиляди лева), размера на наказанието, което законът предвижда и щетата, за която му е повдигнато обвинение (14 802 лв.), Апелативният съд във Варна стига до извода, че следва да бъде допуснато обезпечение чрез налагане на възбрана върху ограничено вещно право на строеж на Веселин Марешки", съобщиха от съда.
Апелативните съдии намират, че са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи извод, че обвинението в изнудване е обосновано. Освен това от март до май тази година, Марешки се е освободил от своя движима и недвижима собственост, като прехвърлил на роднини дялове на повече от 100 свои търговски дружества, прехвърлил е и собствеността на свои имоти. Според апелативната инстанция тези действия могат да затруднят бъдещо изпълнение на осъдителна присъда или да възпрепятстват изпълнението ѝ.
Решението на Варненския апелативен съд е окончателно, пише "Правен свят".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.