• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Марешки пише писмо на Тръмп, моли го да спре сделката с Ф-16

Марешки пише писмо на Тръмп, моли го да спре сделката с Ф-16

/КРОСС/ Лидерът на "Воля - българските родолюбци" Веселин Марешки изпраща отворено писмо до президента на САЩ Доналд Тръмп с въпроси за сделката за самолетите F-16. На брифинг в парламента Марешки прочете писмото, адресирано до Тръмп. В него той моли президента Тръмп като последна инстанция да спре "тази грабителска сделка".

"Не притискайте България да се хвърли във финансова пропаст, не обричайте на мизерия един достоен европейски народ", настоява Марешки в писмото си.  Писмото е подписано от цялата парламентарна група. С него Марешки отправя покана към президента на САЩ Доналд Тръмп да посети красивата ни страна, да се срещнете с хората и да чуе тяхното мнение по въпроса със самолетите.

Марешки обясни, че още днес ще изпрати отвореното писмо, в което пита: "Защо САЩ толкова притиска България да направи този безумен разход? Наясно ли е, че най-богатата държава обрича на мизерия най-бедната държава на ЕС?". Друг въпрос е защо САЩ не направят жест като лоялен партньор в НАТО и не предоставят безвъзмездно такава техника за България?

Марешки изрази надежда с това писмо да привлече вниманието на международната общественост, на страните членки на ЕС и на медиите.

В писмото си той заявява, че ако една сделка е коректна, то би следвало и двете страни да печелят.

"В случая не е така. Моята страна губи и то много. Вероятно не са ви разказали, че в България минималната месечна работна заплата е 320 долара, средната около 600 долара, а средната пенсия е 224 долара, минималната пенсия е 126 долара и повече от два милиона пенсионери или 30 процента от българския народ живеят на границите на бедността", информира още в писмото си лидерът на "Воля" президента на САЩ. В него той заявява, че "народът на България оцелява, а не просперира".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.