• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

КЗП: 50 души ни потърсиха през празниците

КЗП: 50 души ни потърсиха през празниците

/КРОСС/По време на почивните дни връзка с Комисията за защита на потребителите (КЗП) са потърсили около 50 граждани, каза председателят на регулаторния орган Димитър Маргатитов по БНР.

Хората са се интересували основно от това какви са правата им и как да постъпят при закупуване на дефектна стока, проблеми при ползване на телекомуникационни услуги и пазаруване през интернет.

„За вече отминаващите празнични дни в комисията постъпиха само два сигнала във връзка с туристически услуги. Реагирали сме веднага, така че хората спокойно да преодолеят проблема, който са срещнали. Следим и този пазар. Това е една от най-важните функции, които имаме. В статистически план едва около 5% от общия брой постъпващи при нас жалби и сигнали касаят туризма. Като се има предвид, че България е уважавана и посещавана туристическа дестинация, това означава, че като цяло продуктът е на едно добро ниво", допълни Маргаритов, съобщиха от КЗП.

„Сега режимът е по по-затегнат, защото от началото на месец март е в сила нова наредба, която определя условията за категоризиране на заведенията и хотелите. Вече проверяваме дали те отговарят на по-завишените изисквания", каза още Маргаритов и добави: „В началото на всеки нов сезон първоначално извършваме проверки в обекти, в които са били констатирани нарушения, за да сме спокойни, че те са преодолени. След това започваме по-активно да се разгръщаме и в такива, в които не са били установявани несъответствия. Целта е да бъдем балансирано разпределени навсякъде, като се стремим да обхващаме все по-голям периметър, за да може нарушенията да продължат да намаляват", каза още той.

Маргаритов припомни, че за миналата година в КЗП са постъпили над 20 000 жалби и сигнали. „Мисля, че сме най-често сезираният орган в цялата страна. Реагираме на всеки един сигнал. Имаме и собствени кампании, които разгръщаме през годината. Нашите проверки са в порядъка от 35 000 до 40 000 на годишна база. Това е изключително много, но е важно и необходимо. Ще продължим да бъдем един от най-активните органи в страната, за да можем да задълбочаваме тази тенденция на успокояване на пазара", подчерта ръководителят на институцията.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.