• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

1700 проверки на КЗП по Черноморието от началото на сезона

1700 проверки на КЗП по Черноморието от началото на сезона

/КРОСС/ От началото на сезона КЗП е затворила 12 заведения по морето. Това заяви председателят на КЗП Димитър Маргаритов пред bTV. Това обаче е временна мярка - ако собствениците изчистят нарушенията и приведат дейността си в съответствие, обектите ще могат да работят.

От началото на сезона КЗП е извършила над 1700 проверки. До момента са съставени около 110 акта, но по част от тези проверки работата все още не е приключила, обясни председателят на комисията.

От монтирането на виртуалните приемни на Комисията за защита на потребителите (КЗП) по Черноморието до сега са били подадени над 70 сигнала от туристи.

Най-често сигналите са свързани с предлагането на услуги с по-ниско от договореното качество и опити за прилагане на различен тип нелоялни практики.

По думите на Маргаритов най-често срещаното нарушение продължава да бъде разминаването между обещаната услуга и това, което клиентът получава на място. Срещали се и случаи на некоректно обявяване на цените на услугите на плажа.

"Имаше случаи не само на некоректното обявяване, но и принуда потребителят да ползва услуга задължително, което също е нарушение." Маргаритов увери, че след намесата на КЗП и след съставянето на съответните протоколи към настоящия момент на проверените места нарушенията са преустановени.

Като пример за разминаването между обещаната услуга и това, което потребителите получават на място Маргаритов посочи, че в някои хотели не работели климатици. По думите му в хотелите с 3 и над 3 звезди освен че неработещите климатици допълнително нажежават лятото на туристите, това всъщност е и нарушение на Наредбата за категоризацията.

Относно качеството на алкохола, предлаган по морето, Маргаритов обясни, че до момента и през изминалите сезони при проверките не е установявано наличието на опасен алкохол в заведенията. Инспекторите обаче попадали на други несъответствия. Имало случаи, в които алкохолът е бил разреден.

Маргаритов посъветва потребителите и да внимават като резервират и планират ваканцията си, защото се наблюдавали и случаи на несъстояли се почивки. Тези случаи се свързвали главно с практиката на мними туроператори, които предлагат основно по Интернет различни оферти, изискват авансово плащане, а след това изчезват.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.