• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

КЗП: Потребителите да избягват амбулантните търговци

КЗП: Потребителите да избягват амбулантните търговци

/КРОСС/ „Потребителите трябва да знаят, че рискът при пазаруване от амбулантни търговци в навечерието на празниците е доста висок, предвид това, че често не се издават касови бележки, което впоследствие би отнело правото на клиента да предяви рекламация за евентуален дефект на закупената стока, ако изобщо успее да открие продавача на същото място", коментира председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред в. „Новинар".
Вчера Маргаритов обяви, че екипите на КЗП ще присъстват активно навсякъде, където се осъществява търговия, в това число на територията на коледните базари. Той предупреди, че „при такива относително временни обекти, поради краткия им период на работа, невинаги търговците успяват да организират и извършват дейността си съгласно изискванията за законодателството".
„Ще следим за коректното обозначаване на цените. В минали периоди инспекторите са се натъквали на случаи, в които е имало липсващи етикети, които или са били лошо прикрепени към стоките и впоследствие са паднали, или изобщо не са били поставяни", пояснява Маргаритов и допълва: „Много внимателно ще проследим и това дали за потребителите са ясни условията, при които се провеждат намаленията, характерни за последния месец на годината. Потребителят безспорно трябва да е наясно какъв е реалният процент на отстъпката и, ако има условия, на които трябва да отговаря, за да се възползва от нея - какви са те."
Маргаритов посочва още, че в рамките на предстоящите проверки онлайн магазините също ще бъдат обект на засилен контрол. „Надяваме, че присъствието ни ще допринесе за това да има по-малко нарушения в тази предпразнични и празнични дни. Нека търговците бъдат лоялни към своите клиенти и за да не помрачат празничното им настроение, а и защото, макар и част от обектите да са временно ситуирани на някаква обособена търговска площ, на следващ етап те ще продължат да разчитат на постоянни клиенти, които са останали доволни от предишни покупки", препоръчва той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.