• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Младен Маринов: Нужни са над 300 млн. лв. за повишаването на заплатите

Младен Маринов: Нужни са над 300 млн. лв. за повишаването на заплатите

/КРОСС/ "Проблемът с униформите не е от вчера и от днес. Проблемът съществува вече 4-5 години." Това заяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР Младен Маринов.

По думите му проблемът с униформите на служителите на МВР е продиктуван от провеждането на обществени поръчки. Според Маринов се търси прозрачност при провеждането на поръчките, което забавя нещата. Малко били и фирмите, които имали необходимия капацитет за поемането на такива обществени поръчки.

Маринов обясни и че за момента всеки служител се оправя както може. Той сподели, че разбира колегите си и че се търси възможно най-бързо решение на проблема. "И аз съм полицай. Носил съм униформа 25 години", допълни Маринов.

"Борисов справедливо реши, че за колегите трябва да се отделят средства. Той разпореди и вече се търси решение колегите да бъдат компенсирани."

Относно заплатите на служителите в системата на МВР Маринов обясни, че повишение от 15-20% е справедливо, "но такова искане имат всички сектори в държавата". Според него проблемът може да се реши само чрез воденето на диалог между засегнатите страни.

"Несправедливо е. Нужни са над 300 млн. лв. за повишаването на заплатите. Но на първо място трябва да се помисли за униформите", допълни Маринов.

По повод обвиненията на главния прокурор Сотир Цацаров, че отдел "Икономическа полиция" е изпаднал в летаргия, Маринов коментира, че е възможно и да има кадрови промени в ръководството на отдела. "Ще бъдат предприети кадрови промени, след направен анализ", допълни той.

Маринов коментира и проблема с телефонните измами. Той обаче не даде коментар на въпроса дали изтичане на информация от МВР и дали телефонните измамници са покровителствани от системата. По думите му към момента се осъществява проверка по сигнал за изтичане на информация, подаден от журналист. Главсекът на МВР обясни и че не е възможно телефонните измамници да имат т. нар. "политически чадър". Ало-измамниците не можели да бъдат покровителствани от политици, защото случаите им приспадали към дейността на Главна дирекция "Национална полиция".

Маринов обясни и че повечето схеми за телефонни измами се ръководят извън България. По думите му измамниците са изградили мащабна схема на територията на страната и използват мулета, които си предават откраднатите пари, докато те стигнат до организатора. Според него преди седмица във Велико Търново е била успешно разбира такава схема. "Успешно задържани са и ръководителите. Организаторите бяха в Румъния. Изчакахме ги да се приберат, за да ги задържим", допълни Маринов.

Относно проблемите с телефон 112 Маринов посочи, че системата е била изградена пред 2008 година и за това време е била най-новата. "Има известни затруднения, които нарушават дейността на системата, но към момента тя работи. Обновяваме я, отпуснати са пари. Има си процедура", допълни той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

boyan

Значи проблема е от 4-5 години.Кой управлява БГ и МВР през тези години господине?Майната им на полицаите да живеят магистралите (ух как лесно се краде от тях)

27.06.2017 13:09:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.