• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Младен Маринов: В системата на МВР постъпват повече хора, отколкото я напускат

Младен Маринов: В системата на МВР постъпват повече хора, отколкото я напускат

/КРОСС/ В последната година има повече постъпващи на работа полицаи, отколкото напускащи системата. Това заяви специално за „Преди всички“ главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов.

 

"МВР може би е най-голямата система като министерство - най-много човешки ресурс, най-много материален ресурс, технически. Управлението е доста трудно. След анализ, естествено отстраняваме грешките. За мен обнадеждаващото е, че последната година - година и половина се обърна тенденцията и повече хора постъпват в МВР, отколкото да напускат. Идват млади хора, които естествено трябва да бъдат обучени. Нашата цел е те да бъдат максимално по-бързо обучени, но МВР не може да спре да работи и реално обучението става в боя, на улицата, при преследване на престъпници и опазване на обществения ред. По тази причина допускаме грешки, но, както се казва, „който не работи, той не греши“.

"Има нужда от полицаи, има и свободни щатове, но процесите по назначаването текат. Това не може да се реши за година-две-три. Трябва да е последователна политика, за да даде резултат. След като запълним щата на 100% трябва да започнем да търсим едновременно с това и качество, и хора, които да растат в кариерата, показвайки качества, резултати. Най-труден е процесът с изграждане и задържане на кадрите да работят“.

По случая "Владимир Пелов" проблемът реално е бил в друга система, коментира Маринов. Според него в МВР са работили "целенасочено и всички действия, които можеха да бъдат предприети, бяха предприети".

"Много беше стеснен към края кръгът около Пелов. Виждате и последващата операция с групичката около него, която също беше задържана. Не бих обвинил никого от колегите, които са работили по случая. Дори не бих ги обвинил, че не са били инициативни. При всеки един сигнал сме реагирали възможно най-бързо".

Бягството на Колев и Пелов е невъзможно без външна логистика. "Има лица, включително и от надзирателите, с които се работи по отношение това да се изясни каква е била помощта по отношение на избягалите. Това бягство не става без логистика. За другото бягство - в Ловеч, не е нужно да има логистика. Той просто е бил в по-лек режим".

Структурата на престъпността е много променена спрямо 90-те, допълни Маринов, но уточни:

"Там няма свободни ниши. За всичко, от което е възможно да се изкарат по престъпен начин пари, естествено има много желаещи, които да го направят. Смятам, че колегите от ГДБОП се справят добре и службата вече започва да работи на пълни обороти. Резултатите са изключително добри" 

Във вторник ГДБОП е разбила престъпна група, занимаваща се с лихварство и рекет.

"Провежда се такава реализация. Тя е свързана с група, която се занимава с лихварство, съответно лихварството е придружено с насилствени действия – там, където има проблеми с връщането на дадената сума пари. Безцеремонно се разправят с тези, които не връщат парите… Въобще – сериозна група", каза главният секретар на МВР Младен Маринов. 

Той коментира и друга разбита от МВР престъпна група, чиято цел е била да малтретира служители на реда:

"Ние си вадим извода, че това е следствие от непрекъсната преса, която се упражнява върху тежкия криминален контингент. Естествено, най-вероятно това е породило и желанието да бъдат преследвани служители и да бъдат заплашвани, да бъдат нанасяни телесни повреди и заплахи срещу живот. /.../ Имало е набелязани хора от МВР и прокуратурата, които е трябвало да бъдат малтретирани. /.../ Всичките са си вършили перфектно работата по определени досъдебни производства, прокурорите са си поддържали обвиненията и са работили в посока доказване на престъпленията. Най-вероятно това е породило тези действия". 

И тази година има много катастрофи по магистралите, но загиналите са по-малко спрямо същия период на миналата, отчете Маринов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

По случая "Пелов": Наскоро в бТВ Репортерите даваха тяхно разследване на последните дни от живота на Пелов. Та, там споменаха, че ден-два преди убийството му, Пелов отново е отишъл в дома на жената, където са се крили след бягството им. Бил сам. Спомена се, че бил дал като подарък за дъщерята й часовника на другия беглец, който още не е открит и до сега! И, питам се - от какъв зор ще дарява часовника на Другия, той какво - нима не му трябва повече? Или наистина не му трябва повече?! Жив ли е още?... Въпроси без отговор...

04.07.2018 20:43:50

Анонимен

КЪДЕ СА ГАЛЕВИ.

04.07.2018 15:30:34

Анонимен

Къде е Мето ?

04.07.2018 13:24:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.