• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Младен Маринов: Бегълците от затвора ще бъдат открити

Младен Маринов: Бегълците от затвора ще бъдат открити

/КРОСС/ "Проверката тече, има установени автомобили, които са предмет на издирване. Не е изяснено с каква кола са избягали двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев, от Софийския централен затвор", коментира пред бТВ главният секретар на МВР Младен Маринов.

Той е убеден, че бегълците ще бъдат открити, а издирването продължава със сериозни темпове. Главният секретар на МВР даде пример с бягството от затвора на Хосе и Шатката през 2014 г. Хосе е задържан в Португалия, предстои процедура по връщането му тук, обясни Маринов.

По отношение на Владимир Пелов той предупреди, че гражданите трябва да са предпазливи, защото става въпрос за човек, който няма да се церемони. Всичко е възможно, затова е потърсена и международна помощ, коментира главният секретар, възможността затворниците да напуснат България.

По отношение на ареста на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева, която престоя с белезници около 5 часа, Маринов обясни, че всеки случай е специфичен. "Задържаният остава толкова, колкото е необходимо, включително и присъствие при извършване на претърсване, огледи, изземване, което цели да гарантира прозрачност и принципност при провеждане на процесуално-следствените действия", допълни той.

"Нашето участие е с оглед прилагане на полицейски правомощия до определен етап. Разследването се води от Специализираната прокуратура и от Комисията за противодействие на корупцията", обясни главният секретар на МВР Младен Маринов.

По версия за личен мотив се работи в случая със залятата с киселина жена в София.

"Той ни се потвърждава и с оглед на това, че пострадалата не е категорична в информацията, която дава, и не сме убедени, че 100% ни съдейства. Има неща, които тя не споделя и умишлено прикрива. Работи се и по мотиви, свързани бизнеса, който тя развива заедно със съпруга си, и във връзките в личен аспект", коментира Маринов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Живи или мъртви

19.04.2018 11:38:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.