• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Лало Кирилов: БСП няма да подкрепи промените в кабинета и иска оставка на цялото правителство

Лало Кирилов: БСП няма да подкрепи промените в кабинета и иска оставка на цялото правителство

/КРОСС/ Лало Кирилов, народен представител от ПГ на „БСП за България”, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Гласуването на персоналните промени в Министерски съвет.

Лало Кирилов заяви, че проблемът с указа на Младен Маринов е бил преекспониран, защото вече е станало ясно, че не е имало съгласувателна процедура от МС. Той добави, че това е било удобно извинение, защото е станало ясно, че управляващите не са готови с предложения за персонални промени в кабинета. „Какво впечатление имате от Росен Желязков и това ли е личността, която ще промени нещо в министерството?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че едва ли ще се промени нещо в МТИТС, защото се вижда, че политиката на управляващите е последователна.

Лало Кирилов заяви, че БСП няма да подкрепи в пленарна зала предложенията за персонални промени, защото иска оставка на цялото правителство.

Внасянето на искане от страна на БСП КС да се произнесе за промените в АПК.

Лало Кирилов заяви, че промените в АПК са с цел да бъдат ограничени правата на гражданите да защитават интересите си, когато имат спор с държавата. Въвеждат се непосилни такси, които няма как да бъдат платени от повечето хора, когато имат спор с държавата или общината. Тази позиция съвпада с позицията на президента.

Законодателните инициативи на „БСП за България”.

Лало Кирилов заяви, че всички законодателни инициативи на „БСП за България” са насочени към подобряване на начина на живот на хората. „Ние искаме оставка на цялото правителство и смятаме, че сме алтернатива, която иска и може да промени много неща, направени през последните 10 години управление на ГЕРБ, към по-добро!”, категоричен бе народният представител.

„Визия за България”.

„Какво ви липсва, за да станете истинската, голямата, реалната алтернатива на сегашното управление и това отчетено ли е във „Визията за България”, която тръгнахте из страната да рекламирате?”, попита водещата Клара Маринова. Лало Кирилов отговори, че БСП се е заявила ясно като алтернатива още от първия ден на сегашното управление. Що се отнася до „Визия за България”, в момента в цялата страна се провеждат срещи с гражданите, за да се представи този документ и да се чуят исканията на хората какво още трябва да присъства в него.

„Какви са впечатленията Ви от тези срещи, хората одобряват ли „Визия за България”, какви са корекциите им, за какво най-много настояват?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че хората искат промени, защото в момента не живеят никак добре. Повечето предложения са свързани с увеличение на доходите. „А вие в състояние ли сте, ако дойдете на власт, да повишите доходите и откъде ще вземете парите?”, продължи с въпросите си водещата Клара Маринова. Народният представител отговори, че има много проблемни сектори в държавата и при тяхната оптимизация ще могат да се отделят средства за повишаване на доходите.

Изявлението на премиера Борисов, че има 2,5 милиарда лева икономии.

„Тези икономии реални ли са, или просто капиталовложенията не се реализираха, или просто не беше приет реалистичен бюджет, та останаха пари?”, попита водещата Клара Маринова. Лало Кирилов отговори, че още в края на миналата година е заявил от трибуната на Народното събрание, че при съставянето на бюджета правителството за пореден път подценява приходната част, за да може след това по един непрозрачен начин да разпределя излишъците. От „Евростат” също са установили, че има над 1 милиард лева несъбрано ДДС.

Твърденията на ГЕРБ, че президентът е на БСП.

„Обвиниха ви, че президентът е „ваш”, дори Цветанов се обърна към вас с молба да накарате президента да подпише прословутия указ. Защо продължава тази схема на приобщаване на БСП с президента и обратно?”, попита водещата Клара Маринова. Лало Кирилов отговори, че това е стратегия на Цветан Цветанов, но всъщност се вижда, че не е така. Самият президент наскоро е заявил, че не вижда алтернатива и в БСП, а по някои въпроси има различни позиции. Целта на управляващите е да бъдат замазвани критиките от другите институции.

Растящата инфлацията.

„Как оценявате това увеличение на цените и как ще успеят хората да се справят с новата ситуация?”, попита водещата Клара Маринова. Лало Кирилов отговори, че БСП са предложили диференцирана ставка ДДС за стоките от първа необходимост. Това е много добра мярка, съществуваща в доста държави и правителството не трябва с лека ръка да го отхвърля. Народният представител изрази мнение, че трябва да се постигне по-бързо увеличаване на доходите и добра среда за повече инвестиции.

Усещането сред обществото за криза в управлението.

„Много се говори напоследък за криза във властта, в държавата, в обществото. Няма правителствена и парламентарна криза и това е ясно, защото имаме правителство, макар и непопълнено с избрани нови министри, имаме и парламентарно мнозинство, което стои неотклонно зад кабинета „Борисов 3“. А защо имаме усещането за криза в политиката, държавността, институциите?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че всъщност криза има, друг е въпросът, че няма достатъчно голяма критична маса в обществото. „Няма как да няма криза, защото имаме една управляваща коалиция, която се е формирала само и единствено с цел да бъде във властта!”, завърши Лало Кирилов разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” на 19 септември 2018 година.   

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

СМЕХУРКОВЦИ

19.09.2018 22:25:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.