• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Виолина Маринова: Уверявам българите, че парите са им на сигурно място

Виолина Маринова: Уверявам българите, че парите са им на сигурно място

/КРОСС/ Виолина Маринова получи приза „Банкер на годината” за трети път.

„Много хубаво нещо за човек. Моралната награда, освен че тя се базира на резултатите на институцията, която управлявам, това означава много работа, много взаимопомощ между колегите, между управителния съвет, всеки един служител има принос за резултатите”, каза в интервю за предаването „Тази неделя” по БТВ банкерът на 2019 г. Виолина Маринова.

„Защото призът се присъжда, да, на главния изпълнителен директор, но той е вследствие на резултатите, които постига дадена банка”, посочи още тя.

„Аз, като ръководител, съм взискателна, строга и едновременно с това се старая да бъда справедлива, с добри взаимоотношения с колегите и най-вече да им помагам и да бъда добра към тях. Когато се налага, да им помагам винаги, не само в служебен план, но по някой път се налага и в личен план да се помага. Аз смятам, че добрите взаимоотношения между хората могат да допринесат до един добър микроклимат в колектива и до постигане на резултати. Човек трябва да ходи на работа с удоволствие”, призна Маринова.

Тя коментира състоянието на финансовата ни система. „Уверявам българите, че парите са им на сигурно място.

Банките са отговорни институции, силно регулирани и парите са им съхранени. Независимо, че в момента има ерозия на лихвените проценти, има отрицателни лихвени проценти, притокът на депозити в банковата система е по-висок, отколкото кредитирането, затова има такава висока ликвидност. Което означава доверие, от страна на нашите клиенти и ние сме длъжни да спазваме това доверие, да го защитаваме”, изтъкна банкерът.

За следващата 2020 г. Маринова прогнозира около 3 процента ръст на икономиката, предвид индикациите от европейските държави и не очаква да има криза, подобна на тази от 2008-2009 г.

„Ние сме много по-силно регулирани, отколкото бяхме тогава. Тази година, 2019-а, Европейската централна банка направи първо оценка на активите и стрес-тестове на шест банки, които бяха успешни и бяха предпоставка за приемането ни в ERM2, ERM2 се очаква да повиши инвеститорския интерес към България. И тези стрес-тестове бяха подготовката или предпоставката за приемането ни в ERM2. Очаква се да има инвеститорски интерес, със сигурност за инвеститорите, очаква се да се повиши кредитният рейтинг на България. Освен това, според някои анализатори, това ще даде тласък на реформите в България и ще допринесе за развитието на икономическата среда, което е важно за нас”, каза още Виолина Маринова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Защо не се посочва,коя банка управлява госпожата банкерка на годината или и тази банка ще поеме пътя на КТБ,където шефа й беше също банкер на годината.И тогава се даваха уверения за стабилност на банките,а какво стана след това всички знаят.

29.12.2019 15:08:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.