• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Мария Капон: Очаквам оставката на министър Даниел Митов!

Мария Капон: Очаквам оставката на министър Даниел Митов!

/КРОСС/Българското правителство демонстрира изключително безсилие във външната си политика и в способността си да отстоява националните интереси при номинацията и лобирането в полза на българския кандидат за генерален секретар на ООН. Двойнствената позиция на членове на кабинета подсказват лутане, объркани приоритети и желание да се угоди на всички, освен на българския национален интерес. Това заявява Мария Капон от Единна народна партия в позиция, публикувана на интернет-страницата на партията.

В рамките на изминалите пет гласувания, на които не присъстват, не се явяват и не се оценяват кандидатите, а се гласува за определената държава, съобразно кампанията, провеждана от определената държава, смятам за логично и естествено да бъде поискана оставката на външния министър Даниел Митов, заяви Мария Капон.

Той и екипът му носят отговорността за провеждане на кампанията на българската кандидатура и нейния успех. Оценката на министър-председателя трябва да бъде съотнесена към дейността на тази група и това политическо лице, което носи отговорността за представянето на страната ни. Простата логика показва, че един и същ кандидат се оказа както на 5-то, така и на 3-то, така и на 6-то място. В този период не се е променила нито неговата биография, нито дипломатическите му качества, нито други характеристики на личността, която беше издигната, подчертава Мария Капон.

Очевидно проблемът е в кампанията, или в антикампанията произлизаща от среди близки до управляващите или от самите управляващи. Липсата на консолидирана позиция отново е вина на българското външно министерство и персонално на външния министър. Премиерът Борисов изтъкна усилията, които той лично е положил, но не чухме нищо в рамките на изминалата половин година за усилията на българското външно министерство и респективно за неуспеха, както каза премиерът Борисов, на българската номинация. Очаквам ясно поемане на политическа отговорност, а не прехвърляне на артикулираната вина извън рамките на отговорността на държавата и нейните официални представители, каза още Мария Капон.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.