• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Полковник Марков: Границата ни пресичат нелегално не афганистанци, а наемници от зоните в Ирак, управлявани от „Ислямска държава"

Полковник Марков: Границата ни пресичат нелегално не афганистанци, а наемници от зоните в Ирак, управлявани от „Ислямска държава"

/КРОСС/Да, лошо е, че загива човек на наша територия, но този, който е натоварен да пази държавната граница, той използва оръжие не в своя защита, а в изпълнение на служебните си задължения. Когато няма подчинение на разпорежданията му, се стреля.

Всеки има право да се съмнява в каквото си иска. Но не е време да си посипваме главата с пепел. Това не го прави никоя друга държава. Не България и не българин е виновен за това, заяви полковник Николай Марков, бивш служител на НСО, в сутрешния блок на ТВ7. Той припомни, че пресичането на държавната граница е престъпление по НК, при това не леко, а що се отнася до критиката от страна на Българския хелзинкски комитет заяви, че БХК не е следствен орган, не е и държавен орган. Просто това са едни разговори, които те са провели с едни хора, които те наричат афганистанци, допълни той.

Само че според полковник Марков нелегално преминалите границата ни край Средец, при който случай имаше един застрелян, не са от Афганистан, дори има и малко от Сирия, те са от Ирак, от зоните, управлявани от „Ислямска държава".

Според Николай Марков основният въпрос е кое налага тези хора да пресичат не през отворените ни граници. И той даде своя отговор:

Преди бягаха обикновени жени и деца. А сега кой бяга от Сирия и от Ирак? Тези 54-ма не са афганистанци, те не идват от Сирия, а от Ирак, от териториите на ИД. Те не са майки с деца.

Сега бягат бойците на „Ислямска държава", защото те знаят, че ако останат там, с тях е свършено. Те са наемници. Те имат пари. Искат да избягат в Европа и да не бъдат съдени за военни престъпления. Затова те се оттеглят.

Ако наистина те са афганистанци, кажете ми една причина те да нямат лични документи. Нито един от тях няма лични документи.

Второ, афганистанците, които участват в ИД като войници не са един и двама, а са хиляди, допълни полковник Марков. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=51786 Тук с цинична откровеност от висш военен е описана крайната цел и цялата схема на САЩ за НСР. На сегашният момент ние сме жертвеното агне на американските имперски амбиции

22.10.2015 13:39:27

Анонимен

До г-н Радулов!!! Много ми се иска Вас да Ви командироват на границата, в екип по двама - трима човека, да бродите из горите пролет, лято, есен и зима, майка Ви и жена Ви / ако имате такава /, да не знае дали изобщо ще се върнете, да хващате групи с БЕЖАНЦИ от по петдесет - шейсет и повече човека. Да видим тогава, какъв ще Ви бъде коментара! Много е лесно да се съди от страни!!!

22.10.2015 09:38:05

Анонимен

Руснаците на няколко пъти повтарят, че от зоните на ИД, които са под ударите на руската авиация се отправят терористи към Европа, като един от каналите е през Турция. Инцидента на границата се случи само един ден след като нашия премиер беше прегърнал фамилиарно турския премиер и след това се отправи в Европата на среща на министър председателите, и бум 54 "бежанци" между 18 и 35 години и никакви жени и деца между тях и то от турския канал. Абе няма ли мислещи хора в службите за сигурност или само перукери и шматки останаха. Военното разузнаване за какво е? Чеп за зеле не става от днешните ни "лидери".

21.10.2015 20:41:37

Анонимен

Нито е нужно, нито правомерно да минават границата нощем и то не през определените за това места, а по тъмни дебри и тайни пътеки. Постави се за малко на мястото на граничарите и на техните близки, които знаят, че живота им под риск заради едни нарушители, за които законите на важат. Те важат за теб и мен, но не и за тях. Кои са те, за да стоят над всеки закон, да се прави всичко удобно за тях и неудобно за гражданите на тази и коя да е друга страна? Защо тези, чиято религия е друга, не отива за по-сигурно и удобно в богатите арабски страни? Там също могат да намерят условия за добър живот, но християнска Европа е целта им. Задай си въпроса защо и ако не си от тях, вярвам, че ще намериш и верния отговор.

21.10.2015 19:35:19

ЗАРЕВА

Сами се самоубиваме,под ръководството на ЕС и Меркел! Бе,тия хора не виждат ли СТРАШНАТА ОПАСНОСТ ДА СЕ ЗАТРИЕ И УНИЩОЖИ ЦЯЛА ЕВРОПА??????!!!!!!

21.10.2015 13:22:07

Анонимен

Напротив било е нужно защото той е нарушител на нашата граница.Всяка една дъжава ако е премината нелегално то нейните граничари биха постъпили по същият начин Айде стига с тази самарянщина за наша сметка .На кого от ЕСму пука за България и българите.Този грани чар трябва да бъде награден с орден Стара планина ,а не разни суеци близки до президента.

21.10.2015 10:13:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.